Salı, Ekim 22

Altın ve para dolu çantayı teslim etti

Olay, dün Kuşdili ilçesindeki Ali Çam camisinde meydana geldi. Markete gitmek için evden çıkan Sait Kıraçtı, tuvalete gittiği sırada camiye girdi. Steril, abdesthanedeki elbise askısının üzerinde bir çanta fark etti.

Sahibi olmadığını anlayınca çantayı alıp bir arkadaşının iş yerine gitti. Burada Kıraçtı çantayı açtığında İsviçre frangı, çeyrek altın, cumhuriyet altını ve kağıt üzerinde yazılı bir sayı gördü.

Kıraçtı numarayı arayarak çantanın sahibi Hacı İnce ile görüştü ve içindekileri kendisine teslim etti.

“SAYMASINI İSTEDİM AMA SAYMADI”

Sait Kıraçtı, şunları söyledi: “Duvarda asılı bir çanta gördüm. Dışarı çıktım, sağa sola baktım ama kimseyi göremedim. Sonra arabaya bindim. Marketi dolaştım, işimi yaptım. Sonra da Arkadaşımın iş yerine gittim. Çantanın içinde 400 İsviçre Frangı, bir avuç dolusu çeyrek altın, yarısının da bende bir avuç Cumhuriyet altını, bir banka kimlik kartı ve bir anahtar vardı. Yazılı numarayı aradım. Telefondaki kişi Hacı İnce olduğunu ve çantanın kendisine ait olduğunu söyledi.İçindeki miktarı doğrulayınca kendisiyle tanıştım ve çantayı teslim ettiğimi söyledim.İçindekileri saymasını istedim. Çantayı aldı ama vermedi.” Bana dedi ki, ‘Bunu getirip bana verirsen sana çok güvenirim.’ Çok ilerlemiştim. Kızının nişanından sonra biriktirdiği takıları, düğünde kullanmak üzere bilekliğe dönüştüreceğini söyledi. Bana teşekkür etti. Ayrıca hatıra fotoğrafı çektirdik” dedi.

“HELAL OLDUK”

Alanında usta olan Hacı İnce, “Cami tuvaletine gittim. Elimde çanta vardı. Çantayı unuttum. İşe döndüğümde çantanın kaybolduğunu fark ettim. Gittim” dedi. camiye geri dönelim. Camide hocayla buluşurken telefonum çaldı. Çantamın onda olduğunu söyledi ve içindekileri doğruladıktan sonra buluştuk. “Çantayı bana verdi. Vedalaştık. Böyle insanların varlığından çok gurur duydum. Kızımın nişan için bir miktar birikimi vardı. Nişan sırasında topladığımız mücevherleri düğününe bilezik yapmak için kullanmaya hazırlanıyorduk. Hiçbir eksiklik olmadı.” Çantamızda hiçbir şey yok” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber