Salı, Ekim 22

Bakan Yerlikaya’dan ‘Küçükçekmece’ açıklaması – Son Dakika Türkiye Haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Küçükçekmece’deki 3 katlı binanın çöken zemininde ve moloz yığınında incelemelerde bulundu. Bakan Yerlikaya, “Olayla ilgili hem idari hem de adli soruşturma yürütüyoruz. İçişleri ailesi olarak mülki başmüfettişi atadık. En kısa sürede idari kusurları ortaya çıkaracağız. Suçları olduğu gibi sizlerle paylaşıyor, yargı sürecine destek oluyoruz.” “Olması gerektiği gibi göndereceğiz” dedi.

Yerlikaya, “Zemin kattaki dükkan sahibi ve dükkanla ilgili 2 tutuklama var. Yarın sabaha kadar hem bu molozu hem de yanındaki binayı tamamen yıkacağız.”

Ardından basına açıklama yapan Yerlikaya, şunları söyledi: “Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi’nde maalesef sabah 08.41’de zemin artı 3 katlı apartman çöktü. 1988 yılında yapıldığını biliyoruz. AFAD buraya çok yaklaştı, 9 dakika sonra itfaiye, ilçe belediyesi ve kaymakamımız kazanın hemen ardından buraya gelerek enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için titizlikle çalıştı. AFAD, UMKE her zaman olduğu gibi. İtfaiye ve polis, valilik, bildiğiniz gibi bu durumlarda “Saymaya bile gerek yok, müdahale ve iyileşme açısından nereden geldik biliyorsunuz. Her birine minnettarız ve her birine teşekkür ediyorum.” onlardan” dedi.

“9 KİŞİ KURTARILDI”

Bakan Yerlikaya, şunları söyledi: “9 kişi kurtarıldı. Maalesef biri Türkmen vatandaşı olan yabancı bir kardeşimiz vefat etti. Başsağlığı dileriz. Kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz. Cumhurbaşkanlığımızca 1’i İranlı, 7’si Türkmenistan vatandaşı olmak üzere 7 yabancı uyruklu vatandaş çıkarıldı. Hastane yetkilileri, vatandaşımızın durumunun iyi olduğunu belirterek, “İkamet eden 6 yabancı misafirden anne ve 6 aylık bebeğin durumu diğerlerine göre daha kritik görünüyor. . En kısa zamanda sağlık ve sıhhatlerine dönmelerini diliyor ve dua ediyoruz. Yakın zamanda arkadaşlarımızla birlikte onları da ziyaret etmeyi planlıyoruz” dedi.

“Emlak müfettişi atadık”

Yerlikaya, “Olayla ilgili derhal idari ve adli soruşturma yürütüyoruz. Adalet Bakanlığımız bu yere 3 savcının görevlendirildiğini açıkladı. Müfettiş bir an önce çalışmalara başlayarak, suçun tespiti için “Varsa tabloyu olduğu gibi ortaya çıkarıp, adli sürece destek olmak üzere tarafınıza göndereceğiz.” diye konuştu. şunları söyledi: “4 Haziran’da hizmetimize başladık. Biz buna kentsel dönüşüm diyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın kentsel dönüşümle ilgili talimat ve desteğiyle açıkladığı Yarısı Bizden kampanyasını İstanbul’da duymayan kalmadı. Sadece İstanbul değil, Marmara bölgesi de söz konusu.” “Gördüğümüz gibi bir durum görmek istemiyoruz. depreme dayanıklı olmayan moloz. Önlem almak istiyoruz. Bunu devletimiz ve milletimizle birlikte yapmak istiyoruz. 6 Şubat’ta incindiğimiz gibi bir daha incinmek istemiyoruz.”

“BEKLEMEYİN, BİZİ ZARAR ETMEYİN”

Bakan Yerlikaya, “Kartal Orhantepe ilçesindeki Yeşilyurt apartmanı, buraya vali olarak atandığımdan 3 ay sonra yıkıldı. Biz o dönemde en az 8 gün orada kaldık. Yıkımın ardından acımızı paylaşmak istiyoruz. Evleri tek tek kapatarak tedavi görenlere geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. “Allah bir daha böyle bir olay yaşamasın. Yapacağız, devlet ve millet olarak bu bizim görevimiz. Buradan İstanbullu hemşerilerime sesleniyorum. Lütfen beklemeyin. Tüm yerel otoritelerimiz ve Bu kampanyaların özelliğinin ne olduğunu belediyelerimiz biliyor. ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının ne kadar güçlü ve önemli hale geldiğini biliyorlar” dedi.

“2 HÜKÜMET VAR”

Çöken binayla ilgili tutuklama sayısına da değinen Yerlikaya, şunları söyledi: “Soruşturma devam ederken bir şeyler bilsek bile, sahibi ve zemin kattaki dükkanla ilgili iki tutuklama var. Millet adına karar verici olan savcı bizim adımıza mahkemeleri aydınlatıyor, göreceksiniz ki Beşiktaş’ta 29 kişi var, orada biz vatandaşların canına mal olan durum çok eksik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber