Salı, Ekim 22

Devlet başkanının eşine lösemi teşhisi konuldu: Videolu açıklama geldi – Son Dakika Dünya Haberleri

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eşi Esma EsadKendisine lösemi teşhisi konulduğu açıklandı. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Esma Esad’a çeşitli belirtiler göstermesinin ardından kapsamlı tıbbi tetkik ve tetkiklerin ardından akut miyeloid lösemi tanısı konulduğu belirtildi.

Esma Esad’ın tedavi planı kapsamında sıkı enfeksiyon önleme tedbirlerini içeren özel bir tedavi protokolüne uyacağı ve geçici olarak doğrudan katılımdan çekileceği belirtildi. Akut miyeloid lösemiKemik iliği ve kanın agresif bir kanseri olarak bilinir.

MEME KANSERİNDEN TEDAVİ GÖRDÜ

Daha önce meme kanseri tedavisi gören Esma Esad, 2019 yılının Ağustos ayında, teşhis konulduktan bir yıl sonra tamamen iyileştiğini açıklamıştı.

İngiltere’de doğup büyüyen ve ailesi orta Suriye kökenli olan Esma Esad, güçlü ve tartışmalı bir figür olarak biliniyor. Batı yaptırımları altındaki ve Suriye çatışması sırasında oldukça tartışmalı bir isim haline gelen Esma Esad, 2000 yılında Beşar Esad’la evlenmeden önce yatırım bankacısı olarak çalışıyordu.

Etkili STK’sı Esma Esad’dan lösemi tanısına ilişkin açıklama Suriye Kalkınma VakfıBu olay, şirketin her yıl düzenlediği Şam Gül Festivali sırasında meydana geldi. Esma Esad’ın halka açık etkinliklerden çekileceği açıklanmadan önce festivallere katılması bekleniyordu.

VİDEO MESAJ YAYINLANDI

Esma Esad, kendisine lösemi teşhisi konulduğu haberinin ardından videolu mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın eşi ve üç çocuğunun annesi olan 48 yaşındaki Esma Esad, mesajında ​​aldığı destek mesajlarından dolayı kendisine teşekkür etti.

Esad, Arapça yaptığı açıklamada, aldıkları mesajların kendilerine güç verdiğini söyledi. Bu hastalıkla mücadele eden herkesin, sadece hastalığı yenmek için değil, sevdiklerinden ayrı kalmamak için de güçlü olması gerektiğini vurguladı. “Bu savaşı imanla, Allah’a olan güvenimle ve dualarınızla kazanacağım”, Dedi.

2018 yılında meme kanserine yakalanan Esma Esad, bir yıl sonra bu hastalığı tamamen atlattığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber