Güncel Haber Sitesi

Hamas’tan Türkiye açıklaması: Karar Filistin için son derece önemli

0

Hamas’ın yazılı açıklamasında Türkiye’nin İsrail’le ticareti durdurma ve Güney Afrika’nın İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı soykırım davasına müdahale etme kararları da yer aldı.

Açıklamada, Türkiye’nin aldığı kararların “korkunç bir soykırıma uğrayan Filistin halkı açısından” son derece önemli olduğu belirtildi.

NE OLDU?

Ticaret Bakanlığı, devlet düzeyindeki önlemlerin ikinci aşamasının başlatıldığını ve tüm ürünleri kapsayacak şekilde İsrail ile ilgili ihracat ve ithalat işlemlerinin engellendiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 1 Mayıs’ta Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı açılan soykırım davasına Türkiye’nin müdahale kararını açıklamıştı.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASINDA BÜTÇE AĞIR OLUYOR

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk ve 9 bin 670’i kadın olmak üzere 34 bin 596 Filistinli öldürüldü, 77 bin 816 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor. (AA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yüzyılın salgını: Türkiye Avrupa'da birinci sırada!Yüzyılın salgını: Türkiye Avrupa’da birinci sırada!
Barakadan külliyeye giden yol: Aksaraylı ayakkabıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la buluşacak!Barakadan külliyeye giden yol: Aksaraylı ayakkabıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan’la buluşacak!
Pandemi nedeniyle sınırlarını dış dünyaya kapattı!  O zamandan bu yana ilk kezPandemi nedeniyle sınırlarını dış dünyaya kapattı! O zamandan bu yana ilk kez

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku