Salı, Ekim 22

İran’da “Çarşamba Suri” kutlamalarında 14 kişi öldü, 2 bin 100 kişi yaralandı

Başkent Tahran’da akşam saatlerinde başlayan kutlamalarda havai fişek, maytap ve zaman zaman el yapımı patlayıcılar kullanıldı.

Hemen her sokak ve caddede kullanılan havai fişek ve patlayıcılardan barut kokusu hakimdi.

Bazı parklarda toplananlar havai fişek gösterilerini izlemeyi tercih ederken, bazı Tahranlılar ise yanan ateşlerin üzerinden atlamayı tercih etti.

[Fotoğraf: AA]

Kentin her yerinde duyulan patlama sesleri gece yarısına kadar hız kesmeden devam etti.


14 kişi öldü, 2 bin 100 kişi yaralandı

İran’ın resmi IRNA ajansının haberine göre, 20 Şubat’ta başlayan hazırlık sürecinden, 12 Mart Çarşamba günü ülke genelinde başlayan Suri kutlamalarına kadar 14 kişi hayatını kaybetti, toplam 2 bin 100 kişi de yaralandı.

Tahran Belediyesi İtfaiye Sözcüsü Celal Meleki, yaptığı açıklamada, dün sabah 07.00’den 22.30’a kadar toplam 6 bin 416 acil çağrı aldığını, itfaiye ekiplerinin 230 olaya müdahale ettiğini söyledi.

İran’da yılbaşından (Nevruz) önce yılın son Çarşamba akşamı düzenlenen kutlamalarda özellikle çocuklar ve gençler; Yanan ateşlerin üzerinden atlayın ve havai fişekleri, el yapımı patlayıcıları ve maytapları ateşe verin. Bu kutlamalar ve öncesindeki hazırlıklar sırasında meydana gelen kazalar, ülkede her yıl onlarca ölüme ve yüzlerce yaralanmaya neden oluyor.

Hicri Şemsi takviminin kullanıldığı İran’da Newroz 21 Mart’ta başlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber