Salı, Ekim 22

Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılışında ilk seferi Erdoğan yaptı! İmamoğlu’nu hedef aldı: Nasıl olduysa, bir yanlışlık oldu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün hizmete giren Sirkeci-Kazlıçeşme demiryolu hattının banliyö treniyle ilk yolculuğunu gerçekleştirdi. Erdoğan daha sonra törende konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Erdoğan’ın konuşmasının odağında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 31 Mart yerel seçimleri vardı. İstanbul’un toplu taşımasını da eleştiren Erdoğan, “Her yer utanç verici! İstanbul’un fetret dönemine son vereceğiz.”

“5 YIL KAYBEDİLDİ”

Erdoğan’ın ilk törenin ardından yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

  • 5 yıl boşa gitti, hiçbir şey yapılmadı, yapmayacaklar. Onların böyle bir sorunu yok. Atalarımızın geçmişte hayalini kurduğu vizyoner projeleri birer birer hayata geçirdik. Siyasette tek prensibimiz var: Millete hizmet etmek.

İMAMOĞLU’NA: “HATA OLDU, GÖREVİ ÜSTLENDİ”

  • İstanbul neden bize devredildi? Tüm kirleri çıkarmak için. Rahmetli Kadir Bey İstanbul’a yeni bir yüz kazandırdı, İstanbul yeniden ayağa kalktı. Şimdi bir şekilde bir hata oluştu ve bu kişi bu görevi devraldı. İstanbul çöplüğe, çukura, çamura döndü. Yatırım yok. Tekrar İstanbul diyelim!

  • İstanbul’da Sancaktepe’deki mevcut metroyu kuyuya doldurarak hizmet ettiğini sanan bir yerel yönetim var ve temel atma töreni yerine Kağıthane’de temel atma töreni yapılması acıklı bir durum.

  • Her zaman yolumuza engel çıkarmaya çalıştılar. Millete hizmet yolundan sapmadık. Bugüne kadar onurla taşıdığımız güveni TEKNOFEST gençlerine gururla aktarmayı umuyoruz.

“TOPLU ULAŞIMIN HER PARÇASI UTANÇTIR!”

  • İstanbul’un ihmale asla tolerans göstermeyeceğini çok iyi biliyoruz. İstanbul özveri gerektiren ve sadece ilgilenilmeyi isteyen bir şehir. Dolayısıyla İstanbul’a hizmet etme sorumluluğu yarı zamanlı bir iş değildir. Maalesef son 5 yılda bu gerçeği acı bir şekilde yaşadık. İstanbul’u nimet olarak görenler, dikkatsizlikleriyle bu güzel şehrin bitkisel hayata girmesine neden oldu. İstanbul’un ulaşım sorununun durumunu görüyorsunuz. Toplu taşımada her yerde rezalet! Kentin birçok bölgesinde durum durma noktasına geldi. Binalar harap durumda.

“ÜLKEMİZİ YÖNETİYORUZ, EL ELE ÇALIŞIRSANIZ HİÇBİR SORUN OLMAZ”

  • 31 Mart’ta kardeşimiz Murat Kurum’un şehrin liderliğini devralmasıyla planlarımız daha da hızlanacak. Şu anda bu ülkeyi biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul’da bulunan bu kişi veya şahsın böyle bir imkânı yoktur. Ancak 31 Mart’tan itibaren Murat Kurum kardeşimiz ve Ankara’daki AK Parti ve Cumhur İttifakı yerel yönetimiyle güçlerimizi birleştirdiğimizde, umarım herhangi bir gecikme yaşanmaz. İstanbul fetret dönemini sonlandıracağız.

  • İstanbul’un yapı stoğunu deprem olmadan yenileyeceğiz. Evini dönüştürmek isteyen faydalanıcılara 1 ev için 700 bin TL hibe ve 700 bin TL kredi veriyoruz. Riskli binalarda yaşayan kardeşlerimize bu fırsattan yararlanmalarını şiddetle tavsiye ediyorum.

METRO HATTI 15 GÜN BOYUNCA ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kurdele kesimi sırasında Sirkeci-Kazlıçeşme hattının 15 gün boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber