Cumartesi, Eylül 21

10 sürücüden 7’si bu hatayı yapıyor! İster kaza olsun, ister trafik sıkışıklığı olsun, kibar olmaya çalışırken… – Son Dakika Otomotiv Haberleri

Trafik düzenlemelerinin aksine olmasına rağmen, çoğu sürücü “kaba görünmemek için” mümkün olduğu kadar çabuk trafiğe karışıyor.

Tatil trafiği genellikle aksamalara ve tıkanıklıklara neden oluyor, ancak yeni veriler, sürücülerin dönüş yaparken otoyol kurallarına uymamasının sorunlara yardımcı olmadığını gösteriyor.

Dick Lovett bayi ağı tarafından yapılan bir araştırmaya göre, on sürücüden yedisi (%68) “Birleşme İçin Dönüş” tabelasını görür görmez kapatılan şeritten hemen çıkıyor ve bunun ana nedenlerinden biri “nezaket”.

Ancak yol kuralları, sürücülerin %69’unun bunu yapmanın kabalık olduğunu düşünmesine rağmen, sürücülerin şerit değiştirmeden önce son kavşağa kadar beklemeleri gerektiğini belirtiyor. Yolun kurallarına uymaya çalışsanız bile, Ankete katılan 500 sürücünün yaklaşık üçte biri (%33) son dakikada şerit değiştirirken birleşme konusunda zorluk yaşayabiliyor ve diğer sürücülerin kendi şeritlerine girmesini aktif olarak engellemeye çalıştıklarını söylüyor.

KABA ENDİŞE

Sürücüler, yolun ve/veya şeridin daralmasının gelecekte kapatılacağını belirten trafik işaretlerini ve şerit değiştirme ihtiyacını, özellikle de sol şeride geçme işaretini fark ettikten sonra, bu Kısıtlamanın sonunda şerit değiştirmenin kabalık olarak algılanabileceği ihtimali Ani yavaşlamalar veya agresif manevralar hem trafik kazalarına hem de trafik sıkışıklığına neden olabilir. Yapılacak en doğru şey akıntıya kapılmak için acele etmek değil, şerit değiştirmenin mümkün olduğu yol boyunca ilerlemeye devam etmek ve bu geçişi en uygun koşullarda yapmaktır.

‘İYİ BİR ŞERİT YAKININDA ŞERİT AÇIK!’

Ekspres ArabaYol güvenliği yardım derneğiyle konuşuyorum IAM Akıllı Yolpolitika ve standartlar danışmanı Neil Grieg dedi ki:

“Maalesef birleşme, Britanya’nın yollarında gereksiz bekleme ve sıkışıklığa çözüm olmaktan ziyade bir çatışma ve stres kaynağı olmaya devam ediyor. “Her iki şeridi de kullan” veya “şimdi birleştir” yazan bir tabela ile diyagramla tartışamazsınız. Sürücünün daha fazla dikkat etmesi, daha fazla aracın inşaat sahalarından sorunsuz ve hızlı geçmesine olanak tanıdığında, sıkışık bir şeridin yanındaki açık şeritten daha sinir bozucu bir şey olamaz.”

Haber, sürücülerin neredeyse yarısının Karayolları Kanunu’na yapılan son güncellemeyle getirilen yollardaki ‘sorumluluk hiyerarşisinden’ habersiz olduğunun ortaya çıkmasının ardından geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş