Perşembe, Eylül 19

64 kişiye mezar olan Tutar Yapı Sitesi davasında iki kişi tutuklandı: ‘Adalet yerini bulacak’ – Son Dakika Türkiye Haberleri

Gözaltının ardından kayıp kişinin yakınları ve davanın avukatı Cumhuriyet’e konuştu. Avukat Mehtap Özcan Akyüz, “Adalet yerini bulmaya başladığı için mutluyuz ama kaybettiklerimizin acısı yanımızda olmayacak” diyerek sanık sandalyesinin artık dolacağını vurguladı. Diğer aşamaların da hızlandırılması gerektiğini belirten Akyüz, davaya ilişkin beklentilerini şu sözlerle özetledi: “Sanıkların tutukluluk halinin devamı, Karadağ’da yakalanan sanığın derhal Türkiye’ye iadesi ve İçişleri Bakanlığı’ndan onay alınması. Böylece kamu personeli de yargılanabilsin.”

AÇIKLAMA İLE ARANMADI

Yolculuğun henüz başında olduğumuzu belirten Yüksel Erdoğdu, şunları söyledi: “Zor ve meşakkatli bir süreç bizi bekliyor. “Adalet yerini bulacak” dedi.

Bilirkişi raporunda da teyit edilen ağır tadilat çalışmaları iddianameye dahil edilmedi, kayıp yakınları ve avukatlarının taleplerine rağmen daire sahipleri ifadeye bile çağrılmadı. Kayıp yakını ve davanın avukatı Mehtap Özcan Akyüz, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet’e verdiği röportajda kurumların mahkeme kararlarına yanıt vermemesine ve yargılamanın yavaşlamasına tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş