Salı, Ekim 22

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Şehirlerimiz suç yapılarının tamamından en kısa zamanda temizlenecektir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği İzmir’de basına kapalı kapılar ardında düzenlenen “Türkiye’de Barış” güvenlik toplantısına katıldı. Balçova’nın otelinde gerçekleşen görüşmenin ardından Bakan Yerlikaya basın açıklaması yaptı.

Yerlikaya, şöyle konuştu: “Bu toplantıların en büyük anlamı, vermek istediğimiz mesaj şudur: Yüzyıl Türkiye’sinde; Teröre, işbirlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine, suç işlemede kibirlilere yer yoktur. Kim olursa olsun bu yapıların hiçbiri devletimizden ve aziz milletimizden daha güçlü değildir. Barışı ve güveni tesis etmek, bin yıllık devlet geleneğimizin temel özelliğidir. 600 bin çalışanıyla gece gündüz yorulmadan çalışan İçişleri Bakanlığı ailesidir. 4 Haziran-1 Kasım tarihleri ​​arasında İzmir’in daha huzurlu ve güvenli olması için yapılan çalışmaları sizlerle paylaşacağım. Pazarlarımızda ve sokaklarımızda helal gıdayı eve getirmek için çalışan ve vergi ödeyen tüccarlarımıza zulmeden organize suç örgütleri huzur ve güvenliğimize zarar vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimiyle “Bu şehir eşkıyaları” işledikleri suçların yanına kalamazlar, gelmeyecekler. Hepsini tek tek adalete teslim etmeye kararlıyız. Bu amaçla İzmir’de son 150 gün içinde organize suç çetelerine yönelik düzenlenen 41 operasyonda 184 şüpheli gözaltına alındı. “66 şüpheli kişi tutuklandı” dedi.

Zehir tacirlerinin hayatını zehirlemeye kararlı olduklarını belirten Bakan Yerlikaya, şöyle konuştu: “İzmir’de zehir tacirlerine yönelik 10 bin 84 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 12 bin 581 şüpheli gözaltına alındı. 118 kişi tutuklandı. Bizim ve çocuklarımızın geleceğini zehirlemek isteyenlerin hayatını zehirlemeye kararlıyız. Bir çocuğumuzu bile bu uyuşturucu salgınına kaptırmaya dayanamayız. Düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığını organize edenlerle mücadelemiz kesintisiz devam ediyor. Hiçbir göçmenin sınırlarımızdan geçmesine izin vermeyeceğiz, bir göçmenin de sınırlarımızdan başka bir ülkeye geçmesine izin vermeyeceğiz. Bu kapsamda düzensiz göçle mücadelemizde Mobil Göç Noktaları dediğimiz araçlarımızı devreye aldık. Göç noktası mobil uygulaması stratejimiz içerisinde yer alan “alanı daraltmayı ve sınır dışı etme süreçlerini hızlandırmayı” amaçlayan bir çalışmadır. Uygulamaya ilk olarak 19 Temmuz 2023’te pilot il olarak İstanbul’da başladık. Bugün İzmir’den başlayarak; 8 adet gezici göç noktası aracımız hizmete girdi” dedi.

DÜZENSİZ GÖÇMENLERLE MÜCADELE

Kaçak göçmenler ve göçmen kaçakçılığını örgütleyenlerle mücadelede İzmir’in stratejik bir şehir olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, şu bilgileri verdi:
“Bu kapsamda İzmir’de son 150 günde göçmen kaçakçılığı yapanlara yönelik 322 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda 455 şüpheli kişi tutuklandı, 240 organizatör tutuklandı. 15 bin 217 düzensiz göçmen yakalandı. 9 bin 512’si sınır dışı edildi. Geri kalanların sınır dışı işlemleri devam ediyor. Sadece 2 hafta önce Kalkan’daki operasyonlarımız kapsamında Basmane’de yürüttüğümüz operasyonda 309 düzensiz göçmeni yakaladık. Basmane bir anlamda öyle. İzmir’in tarihi. Basmane’nin her sokağında, her sokağında, her mahallesinde huzur ve güveni tesis etmek bizim asli görevimizdir.”

“Suçluların Topluma Girmesine İZİN VERMEYECEĞİZ”

Huzuru bozan kişilere karşı ne yapılması gerektiğini soran Bakan Yerlikaya, şöyle konuştu: “Bir diğer önemli konu da ifade verme ve tutuklama kararı olanlarla mücadelemizdir. Çağrılan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Burada, İzmir’de bir açıklama yapın. Açıklamaya çağrıldıysanız lütfen gidin, açıklamanızı yapın ve adaletin yerini bulmasını sağlayın.” Bunu yapmazsanız mali cezalarla karşı karşıya kalırsınız. Güvenlik birimlerimiz ifadeye çağrılan vatandaşlarımızı üç kez çağırıyor ve onları ifadeye davet ediyoruz. Bu çağrılarımıza ve hatırlatmalarımıza rağmen gelmezlerse, biz de onlara eşlik ederek beyanda bulunmaya götürüyoruz. Başka bir çağrı da bizimdir. Suç işleyip adaletten kaçabileceğini düşünenler içindir. Sizi yakalayıp adalet önüne çıkarmak aziz milletimize en büyük borcumuzdur. Senin için tek seçenek vazgeçmektir. Hırsızlık ve dolandırıcılık yapan suçluların toplumda dolaşmasına izin vermeyeceğiz, buradan İzmir’deki kardeşlerime bir telefon etmek istiyorum. Huzurumuzu ve güvenliğimizi tehdit eden herkes yakınımızdadır. Derhal 112’yi arayın ve bize haber verin. Aziz milletimizin dualarını ve desteklerini esirgemediğini biliyoruz. “Şehirlerimiz en kısa sürede tüm suç yapılanmalarından temizlenecektir” dedi.

AW078849_05

İZMİR’DE 10 SUÇTAN 9’U ORTAYA ÇIKTI

Yılın ilk 10 ayına baktığımızda İzmir’de asayiş konusunda doğru yolda olduğumuzu vurgulayan Yerlikaya, şöyle konuştu: “Yılın ilk 10 ayına baktığımızda doğru yoldayız ama” Biz iyiyiz demekle yetinmiyoruz. Eğer suç işlenmiyorsa bir an önce ortaya çıkarmalıyız. İzmir’de kamu düzenine karşı işlenen 10 suçtan 9’u işleniyor. 9.”

“ARAÇLARIMIZI YENİLEYECEĞİZ”

Bakanlık olarak İzmir’in desteğine sahip olduklarını belirten Bakan Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir söz daha verdik, 2 ay sonra İzmir’e döneceğiz. 2024 yılı başında gelişimizi değerlendirip paylaşacağız. 10 yaşını geçmiş araçlarımızı yenileyeceğiz. Açıdan görünürlüğümüzü artıracağız” Trafik polisi sayısı açısından hem araç sayısı hem de motor sayısı açısından görünürlüğümüzü artıracağız.” “İzmirli hemşerilerimizden bir talebimiz var. Büyük küçük fark etmez, hemşehrilerimizin bulundukları yerlerde gördüklerini, duyduklarını, özellikle göçmen organizatörlerinden, ‘İzmir’de görmek istemiyoruz’ dediğiniz şeyleri 112’ye bildirin, nasıl olduğunu görelim. bununla başa çıkabiliriz.”
Toplantıya İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, kaymakamlar, emniyet teşkilatları ve il siyasi temsilcileri katıldı. partiler. (İHA)

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Vatandaşlar endişeli!  Vatandaşlar endişeli! “Sürü hemen ortaya çıkıyor”
Candan kardeşlerin babası Hakan Candan sosyal medya hesabını kapattı!  Paylaşımları çok başarılıCandan kardeşlerin babası Hakan Candan sosyal medya hesabını kapattı! Paylaşımları çok başarılı
Çiftçi traktörün yanında hareketsiz halde bulundu!Çiftçi traktörün yanında hareketsiz halde bulundu!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber