Salı, Ekim 22

Ekvador lideri Daniel Noboa: Uyuşturucu çeteleriyle savaş halindeyiz

Ülkede tahminen 20 bin suç çetesi üyesinin bulunduğunu belirten Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, “Savaştayız ve bu terör örgütlerine karşı geri adım atamayız” dedi. dedi.

REKLAM

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, ülkesinin uyuşturucu çeteleriyle “savaşta” olduğunu söyledi.

Noboa, imzaladığı kararnameyle 22 uyuşturucu kaçakçılığı çetesini “terör örgütü” olarak tanımladı ve bu grupları resmen askeri hedef haline getirdi.

Ülkede tahminen 20 bin suç çetesi üyesinin bulunduğunu belirten Noboa, Canela Radyo’ya şunları söyledi: “Savaştayız ve bu terörist gruplara karşı geri adım atamayız.” dedi.

Noboa, bir uyuşturucu çetesinin liderinin hapishaneden kaçmasının ardından Pazartesi günü iki aylık olağanüstü hal ilan etti.

Dün (10 Ocak) başka bir uyuşturucu çetesinin üyeleri bir devlet televizyon kanalının canlı yayın stüdyosuna baskın yaptı, bazı cezaevlerindeki mahkumlar gardiyanları rehin aldı, iki polis memuru öldürüldü, en az 7 polis memuru kaçırıldı ve bir dizi patlama meydana geldi. bazı şehirlerde.

Noboa, ülkedeki cezaevlerindeki insan sayısını ve ortaya çıkan maliyetleri azaltmak amacıyla yabancı mahkumların, özellikle de Kolombiyalıların sınır dışı edilmesinin bu hafta başlayacağını söyledi.

Ekvador cezaevlerinde 1500’e yakın Kolombiyalının bulunduğunu belirten Noboa, cezaevindeki yabancıların yüzde 90’ını Kolombiya, Peru ve Venezuela’dan gelen mahkumların oluşturduğunu belirtti.

Operasyonlarda 329 çete tutuklandı

Öte yandan Ekvador Silahlı Kuvvetleri Müşterek Komutanlığı Başkanı Jaime Vela, basın toplantısında şu ana kadar ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 329 çete üyesinin yakalandığını, 5 çete üyesinin ise öldürüldüğünü belirtti.

Operasyonlarda 2 polisin hayatını kaybettiğini, 1 polis memurunun da ağır yaralandığını belirten yetkili, isyanın çıktığı 5 cezaevindeki 139 gardiyanın halen tutukluların elinde rehin olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber