Salı, Ekim 22

Venezuela’da muhalefet partisinden iki kişiye gözaltı

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab bir basın toplantısında şunları söyledi: “Venezuela Rüzgarı” partisinin ulusal koordinatörü Henry Alviarez ve eski kongre üyesi Dignora Hernandez’in tutuklandığını bildirdi.

Seçim döneminde sokakların şiddete ve kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceklerini belirten Saab, yeni tutuklamaların şüpheli olarak sorguya alınan Emil Brandt Ulloa’nın itiraflarına dayanılarak yapıldığını söyledi.

Ulloa’nın 15 Ocak’ta Barinas kentindeki şiddet eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklandığını hatırlatan Saab, muhalif isimler Alviarez ve Hernandez’in tutuklandığını doğruladı.

Saab muhalefeti ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı. “Planları ülkenin istikrarını bozmaktı. Amaçları askerleri, öğrencileri ve sendikaları bir araya toplayıp kendi amaçları doğrultusunda kullanmaktı.” dedi.

Saab, son 2 ay 20 gün içinde Başkan Nicolas Maduro’ya düzenlenen suikast da dahil olmak üzere çok sayıda komplo ve tehdidi ortaya çıkardığını, 7 kişi için daha gözaltı kararı bulunduğunu kaydetti.

Alviarez ve Hernandez, muhalefet lideri Maria Corina Machado’nun partisinin önde gelen isimleri arasında yer alıyor.

Gözaltılardan Başkan Maduro’yu sorumlu tutan Machado, X sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Machado, “Dünya alarmda! Maduro rejimi kampanya ekibime acımasız bir baskı uyguluyor. Bu korkakça eylemler Venezuela’nın barışını ve demokrasisini engellemeyi amaçlıyor. Değişime ve özgürlüğe giden yolu kapatmaya çalışıyorlar.” Paylaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber