Cuma, Eylül 20

Trump ve Biden ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaşmaya hazırlanıyor

5 Kasım’da yapılacak ABD seçimleri öncesinde Demokratların başkan adayı Joe Biden ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 27 Haziran’da ilk canlı yayın tartışmasında karşı karşıya gelecek.

REKLAM

ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, önümüzdeki hafta 2024 seçiminin ilk canlı yayın tartışması için sahneye çıkacak.

ABD’li yayıncı CNN’in Atlanta’da ev sahipliği yaptığı canlı tartışma, ikilinin 2020’den bu yana ilk kez sahneyi paylaşacağı anlamına geliyor. Canlı yayınlanan ikinci tartışmanın 10 Eylül’de yapılması planlanıyor.

Tartışma CNN’den Jake Tapper ve Dana Bash tarafından yönetilecek. Türkiye saatiyle 04.00’te başlayacak canlı yayın, bir buçuk saat sürecek ve iki reklam arası verecek.

CNN’in geçtiğimiz hafta açıkladığı yeni tartışma kuralları şöyle: Canlı yayın sırasında seyirci bulunmayacak. İki cumhurbaşkanı adayı, başkan yardımcılarına danışamayacak ve adaylar birbirlerinin sözünü kesemeyecek. “Kesinti yok” kuralını uygulamak için CNN, bir aday konuşurken diğeri konuşurken mikrofonunu kapatacaktır.

Bu kural, 2020 başkanlık seçimleri öncesindeki ilk canlı tartışmada, Trump’ın Biden’ın sözünü defalarca kesmesi ve sonunda “Kapa çeneni mi dostum?” diye sormasıyla getirilmişti. Söylediği kaotik sahne aklıma geldi.

Aynı zamanda iki adayın podyumda sadece kağıt, kalem ve şişe suyu olacak. Duracakları podyum yazı tura atılarak belirlenecek. Kulaklık gibi başka aksesuarları takmayacaklar. Reklam aralarında hiçbir aday asistan çağıramayacak.

karşılıklı suçlamalar

Amerika Birleşik Devletleri’nde 5 Kasım’da yapılacak 60. başkanlık seçiminin son dönemine girerken bu canlı tartışmalar, adayların performanslarını ortaya koyması ve seçmenlerin kararını etkileme potansiyeli taşıması açısından önem taşıyor.

Biden rakibini “dengesiz” ve “demokrasiye tehlike teşkil etmekle” suçlarken, Trump rakibini “bunak” ve “yozlaşmış” olmakla eleştiriyor.

Canlı yayınların ana manşetlerini etkileyecek en önemli iki gelişme; Trump, ABD’nin yaklaşık 250 yıllık tarihinde suçlu bulunan ilk eski başkan oldu ve Biden’ın oğlu Hunter Biden, federal davada ateşli silah alırken uyuşturucu kullandığını gizlemek de dahil olmak üzere üç suçlamadan suçlu bulundu.

Trump anketlerde az farkla önde

The Hill’in Decision Desk HQ ortaklığıyla Perşembe günü açıkladığı anket sonuçlarına göre Cumhuriyetçiler seçimlerde yüzde 1,2 puan önde.

The Hill’in bir başka anketi, Trump’ın başkanlık yarışında yüzde 0,6 önde olduğunu gösteriyor.

Son anketlere göre Trump yüzde 44,2 oy alırken, Biden yüzde 43,6 oy alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş