Cuma, Eylül 20

Android WebView Sistemi Nedir? Android Sistem Web Görünümü devre dışı bırakılırsa ne olur?

Android işletim sistemi fabrikadan bir dizi sistem düzeyinde uygulama ve bileşenle birlikte gelir. Bu bileşenlerden bazıları kullanıcı arayüzünde açıkça görülebilmektedir, bazıları ise arka planda etkindir. Android Sistem Web Görünümü, telefonunuza önceden yüklenmiş bir sistem bileşeni olarak uygulamaların web içeriğini görüntülemeye yönelik entegre bir çözümdür.

Android Sistem Web Görünümü ne yapar?

Android Sistem Web Görünümü’nün ne olduğu sorulduğunda; Bu, uygulamaların arka planda çalışarak web sayfalarını görüntülemesine olanak tanıyan, Android cihazlara önceden yüklenmiş bir bileşendir. Örneğin Instagram’da bir web bağlantısına dokunduğunuzda, ilgili sayfa telefonunuzdaki Chrome tarayıcısına benzer bir araçta açılır. Bu tarayıcı Android WebView sistemidir. Telefonunuzdaki bir uygulama içinde bir web sayfası açmak istediğinizde, Android System WebView, web sayfasının içeriğini görüntülemek için varsayılan tarayıcınıza ihtiyaç duymadan doğrudan işlevsel hale gelir.

Android 7, 8 ve 9’da bu bileşen Google Chrome’da mevcuttu. Ancak Android 10’dan başlayarak Google, Google Play Store aracılığıyla Android Sistem Web Görünümü’nü bağımsız olarak yükseltilebilen bir bileşen olarak sunmaya başladı.

Android Sistem Web Görünümü nasıl etkinleştirilir?

Bu bağlamda sıklıkla Android System WebView nerede bulunur sorusunun cevabını ararız. Telefonunuzun “Ayarlar” bölümüne girdikten sonra “Uygulamalar” sekmesine dokunmanız gerekiyor. Daha sonra Android Sistem Web Görünümü’nü etkinleştirmek için ilgili bölüme tıklamanız yeterlidir.

Android Sistem Web Görünümü devre dışı bırakılırsa ne olur?

Android 9 ve önceki sürümlerde bu bileşeni devre dışı bırakma seçeneğiniz vardır. Ancak daha yeni akıllı telefonlar genellikle daha yeni Android sürümleriyle birlikte gelir; bu nedenle, Android Sistem Web Görünümü’nü kaldırırsanız veya devre dışı bırakırsanız, Instagram gibi uygulamalardaki web bağlantılarına tıkladığınızda sayfalar açılmayabilir.

Android Sistem Web Görünümü cihazınıza zarar vermeyen önemli bir bileşendir. Bu nedenle genellikle bu bileşenin devre dışı bırakılmasına veya kaldırılmasına gerek yoktur. Ancak sorunlarla karşılaşırsanız güncellemeleri kaldırabilir veya bu bileşenin önbelleğini temizleyebilirsiniz. Android System WebView’ı silersek ne olur sorusunun cevabı şudur: Bileşeni tamamen silmek mümkün değildir. Bu nedenle yalnızca Android Sistem Web Görünümü devre dışı bırakılabilir.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Murat Kurum o ismi gelir gelmez yalanladı!Murat Kurum o ismi gelir gelmez yalanladı!
    ABD ve 4 Avrupa ülkesinin Putin'i kızdıracak kararı ABD ve 4 Avrupa ülkesinin Putin’i kızdıracak kararı
Erdoğan NATO zirvesi için ABD'de!  Diplomatik trafik başladıErdoğan NATO zirvesi için ABD’de! Diplomatik trafik başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş