Pazar, Aralık 22

Eski AK Parti Milletvekili Tamil Şayyar: “Köpekler hiçbir kurala uyulmadan hunharca katlediliyor”

Sokakta yaşayan köpeklerin “seslendirilmesini” öngören tartışmalı yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye’nin dört bir yanından köpek katliamı haberleri gelmeye başladı.

REKLAM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) eski Milletvekili Şamil Tayyar, başıboş yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Niğde, Bartın, Altındağ, Ahlat ve Silivri belediyelerinin başlattığı köpek katliamlarına son verilmesi çağrısında bulundu. hayvanlar.

Onun adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum.

“Zehirlenen köpeklerin o ölüm görüntüleri yürekleri dağlıyor. Vücudu 20 kurşunla hedef alınan köpeği görünce ağlamamak mümkün değil” diyen Tayyar, şöyle devam etti: “Köpeklerin karşısında kelimeler kifayetsiz kalıyor. kafaları kesildi ve parçaları torbalarla çöp sahasına atıldı.”

Sokak hayvanlarına ilişkin kuralların yer aldığı 17 maddelik önerinin “böyle bir zulmü öngörmediğini” iddia eden Tayyar, yasanın “cani alçakları harekete geçirdiğini” söyledi.

İktidar ortaklarından AK Parti’nin sokakta yaşayan köpekleri “seslendirmeyi” planlayan tartışmalı yasa tasarısı Resmi Gazete’de yayımlanarak 2 Ağustos’ta yürürlüğe girdi.

Niğde Belediyesi’ni barınaktaki köpekleri öldürüp hayvan mezarlığına gömmekle suçlayarak olayı savundu, “Bu tamamen hukuka ve vicdana uygundur.”

Kısa süre sonra Ankara Altındağ Belediyesi’nin barınaktaki köpekleri kesip toplu mezara gömdüğü iddia edildi.

Bartın’da Ateş isimli sokak köpeği yüzünden vurulurken, gözü kesildi ve 19 yaşındaki saldırgan serbest bırakıldı.

Silivri’de bir anne ve iki yavrusunun zehirli etle beslenerek öldürüldüğü belirlendi. Olayın ardından Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısının en çok tartışılan yönü, sokak köpeklerinin öldürülmesinin önünü açan 5. madde oldu.

Söz konusu madde, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu’ndaki tartışmalar sırasında değiştirildi. Sonuç olarak öneri metninden “ötanazi” ibaresi çıkarıldı ve kediler kapsam dışı bırakıldı. Ancak teklif metninden “ötanazi” ibaresi çıkarılsa da Veteriner Hizmetleri Kanunu esaslarına göre sokak köpeklerinin öldürülmesi ihtimali açık tutuldu.

Tasarıdan “ötanazi” kelimesinin çıkarılması hayvan hakları açısından olumlu bir gelişme olarak görülse de muhalefet partilerinin temsilcileri bu değişikliğin yeterli olmadığı yönündeki itirazlarını defalarca dile getirdi.

Muhalefet temsilcileri, Veteriner Hizmetleri Kanunu’nun dokuzuncu maddesinin üçüncü fıkrasındaki açıklamaların ötenaziyi tamamen dışlamaması nedeniyle, hayvan kitlelerinin öldürülmesini önlemek için yasa tasarısının tüm maddelerinin yeniden düzenlenmesi ve net ifadelerle güncellenmesi gerektiğini savundu.

Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AK ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oylarıyla yasalaşan sokak hayvanları düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını duyurdu. .

Özel, “Bunu yürütmenin durdurulmasını talep ederek yapacağız” dedi. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi gaziantep escort