Cuma, Eylül 20

Çin’de şiddetli yağışlar nedeniyle Sichuan eyaletinden 80 bin kişi tahliye edildi

Bölgede etkili olan yağışlar nedeniyle maddi kayıpların yaşandığı iddia edildi.

REKLAM

Çin’in orta kesimlerinde yer alan Sichuan eyaletinde bir süredir şiddetli yağışlar gözlendi. Yerel yetkililerden pazar sabahı yapılan açıklamaya göre 80 bin kişi bölgeden tahliye edildi.

Çin devlet haber ajansına göre

Son yağışlarda herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı da belirtildi.

Yetkililerin, yağmurun neden olabileceği ikincil felaketlere karşı önlem almak amacıyla bölgede denetim ve devriyeleri artırdığı, sel tehlikesi olan bölgelerdeki halkın tahliye edilmesi yönünde uyarıda bulunulduğu vurgulandı.

Sichuan eyaletinde son kaza, 3 Ağustos Cumartesi günü şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymasında meydana gelmiş, kazalarda 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Bir süredir Uzakdoğu ülkelerini etkisi altına alan Gaemi Tayfunu, 27 Temmuz Cumartesi günü şiddetli yağışa neden olarak ülkenin güney doğusundaki Hengyang kentine bağlı Yuelin köyünde heyelana dönüşerek 11 kişinin ölümüne neden oldu. . evleri bir toprak yığınının altına gömülmüş.

Bunlar, temmuz ayının son günlerinde ülkeyi vurmaya başlayan Gaemi Tayfunu nedeniyle bildirilen ilk ölümler. Daha önce şiddetli fırtınalar Filipinler’de 34, Tayvan adasında ise 10 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Gaemi Tayfunu nedeniyle özellikle Tayvan’da insanlar barınaklara sığındı, 5 binden fazla aile elektriksiz kaldı, 8 gemi karaya oturdu ve 51,8 milyon dolar (1,7 milyar TL) tutarında maddi hasar tespit edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş