Cumartesi, Eylül 21

ABD’nin, Haniye suikastına karıştığı düşünülen 10 Mossad ajanının isimlerini İran’a verdiği iddia edildi.

ABD heyetinin geçen hafta Türkiye üzerinden Kerec Payam Havalimanı’na indiği ve İranlı yetkililerle iki saatlik bir toplantı yaptığı iddia ediliyor.

REKLAM

Orta Doğu’da gerilim devam ederken, üst düzey bir Amerikan güvenlik heyetinin, İran’ı yatıştırmak amacıyla Çarşamba günü Umman’ın aracılık ettiği, bilgi paylaşımında bulunmak üzere gizlice başkent Tahran’a gittiği iddia edildi.

Fox News’in Kuveyt gazetesi Al Jarida’ya dayandırdığı haberine göre, Amerikan heyeti, İran ile İsrail arasındaki bölgede gerilimin azaltılmasına yönelik bir mesaj iletmek üzere Tahran’a gönderildi.

Heyetin, üst düzey Hamas yetkilisi İsmail Haniye’ye düzenlenen suikastta doğrudan veya dolaylı olarak yer aldığına inanılan 10 Mossad ajanının isimlerini içeren bir listeyi İran’a ilettiği iddia ediliyor.

Haberlerde ayrıca, heyetin İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsmail Haniye ve Fuad Şükür’e yönelik suikastları konusunda ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin “bilgisiz bırakıldığı”nı iletmek üzere gönderildiği iddiası da yer aldı.

Raporda ayrıca ABD heyetinin geçen hafta perşembe günü Türkiye üzerinden Kerec Payam Havalimanı’na indiği ve İranlı yetkililerle iki saatlik görüşmenin ardından Türkiye’ye döndüğü belirtildi.

Fox News’in haberleri askıya alınırken ABD Ulusal Güvenlik Konseyi de iddiaları yalanladı.

Geçtiğimiz günlerde İran’ın başkenti Tahran’da Hamas lideri Haniye, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta ise Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür suikasta kurban gitmişti. Sonraki suikastların ardından Ortadoğu’da gerilim yeniden arttı.

İran, Tahran suikastına bir yanıt verileceğini iddia ederken, İsrail tarafı, Hamas militanlarının 7 Ekim’deki saldırısına misilleme olarak “savaşı ateşleyen” liderlerin öldürüleceği sözünü verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş