Cumartesi, Eylül 21

Pentagon’dan Ukrayna açıklaması: “Öyle bir ilişkimiz var ki…” – Son Dakika Dünya Haberleri

ABD Savunma Bakanlığı sözcü yardımcısı Sabrina Singh, düzenlediği basın toplantısında Ukrayna’nın Kursk’taki askeri faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Singh, ABD’nin Ukrayna ile istihbarat paylaşıp paylaşmadığı sorusuna yanıt verdi. “Ukraynalılarla herhangi bir istihbarat paylaşımını tartışmıyoruz ama onlarla bu ilişkimiz var. Ama kamuoyuna söylediklerimizin ötesine geçmeyeceğim. Bunun ötesinde Ukraynalılara ihtiyaç duydukları desteği vermek için onlarla çalışmaya devam ediyoruz.” diye yanıtladı.

Singh, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov arasındaki görüşme sonrasında Ukrayna’nın Kursk’taki faaliyetleriyle ne yapmak istediğini daha net anladığını söyledi.

Singh açıklamasına şöyle devam etti:

“Hafta sonu Başkan Zelensky’nin Kursk operasyonundaki hedeflerinden bahsettiğini görmüşsünüzdür, dolayısıyla benim bunun ötesinde söyleyecek başka bir şeyim yok. Bakan Austin, Bakan Ümerov’la yaptığı görüşmede neyi amaçladıklarını daha iyi anladı. Ancak bunun dışında verebileceğim başka bir ayrıntı yok, dolayısıyla evet, hafta sonu biraz daha netleştik. Ukraynalıların faaliyet gösterdiği yer hâlâ Rus güçlerinin ateş açtığı sınır ötesi bölge. Yani hâlâ bizim belirlediğimiz politikanın sınırları dahilinde faaliyet gösteriyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş