Cumartesi, Eylül 21

Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü: Konuşmakla tehdit mi etti? – Türkiye’den son dakika haberleri

Ankara’da organize suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Ayhan Bora Kaplan’ın davasını yakından ilgilendiren bir cinayet yaşandı.

Kaplan kara para aklama iddiasıyla ele geçirilen ve Halkbank’tan aldığı kredilerle öne çıkan Ayyıldız Tünel Ekipmanları firmasının sahibi, tutuklu Ozan Can Yıldız’ın sağ kolu olarak bilinen İbrahim Ulucan, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 9 Ağustos Cuma akşamı evinin önünde silahlı saldırı düzenlendi.

T24’ten Asuman Aranca‘nin haberine göre Ulucan’ın İranlı bir kişi tarafından öldürüldüğü öğrenilirken, cinayetin arkasında örgütsel bir bağlantı olup olmadığı araştırılıyor.

Ayhan Bora Kaplan davasında ele geçirilen şirketlerden biri olan Ayyıldız Tünel Ekipmanları’nın adı bu kez bir cinayetle gündeme geldi.

Ayyıldız şirketinin yüzde 50 ortağı Ozan Can Yıldız’ın sağ kolu olarak bilinen ve Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 38 sanık hakkında açılan “kara para aklama” davasında tutuklu sanıklardan biri olan İbrahim Ulucan, önünde silahlı saldırıya uğradı. 9 Ağustos Cuma akşamı evinde. Vücuduna 5 kurşunun isabet ettiği Ulucan, olay yerinde hayatını kaybetti. Ulucan’ı öldüren kişinin İranlı olduğu belirtilirken, aynı davanın firari sanıklarından Doğan Kaan Yıldız ve yakın arkadaşının da dava dosyasında “Suçunu Kaplan’ın üstlendiği, insanlara ateş ettiği” ifade edildi. Kaplan ve yüzlerce kişinin dolandırıldığı başarısız Elmacı Market’in resmi sahibi olduğunu” ifade eden Cinayet soruşturmasında zanlı Nezihi Ataç’ın da arandığını belirtmek gerekiyor. Cinayetin arkasında bir örgütün olup olmadığı araştırılıyor.

KONUŞMAKLA TEHDİT ETTİ Mİ?

Ulucan’ın silahla karşılık verdiği bu olay, Doğan Kaan Yıldız ile arasındaki husumetin kaynağı gibi görünse de cinayetle ilgili çeşitli iddialar da var.

Sonuç olarak Kaplan ve Ayyıldız’ın ortağı Ozan Can Yıldız’ın tutuklanmasının ardından Ulucan’ın şirketten çıkarıldığı ve bu nedenle Ozan Can Yıldız’a “konuşmakla” tehdit eden bir mesaj gönderdiği de iddia edildi.

Bu tehdidin ardından Ulucan’ın öldürülmesine karar verildiği ve firari Doğan Kaan Yıldız’ın arkadaşı Ataç’la birlikte cinayeti planladığı ve tetikçinin öldürülmesini planladığı da iddia ediliyor. Bu arada, aramaları devam eden Ataç’ın da Kaplan soruşturması kapsamında tutuklanıp serbest bırakılan kişiler arasında olduğu ve hakkındaki soruşturmanın ana dava dosyasından ayrılarak farklı bir numarayla yürütüldüğü öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş