Cuma, Eylül 20

İzmir ŞT’de Levent Üzümcü dönemi – Kültür sanata dair son dakika haberleri

ŞT İzmir yaz başında Yücel Erten’in görevden alınmasına ilişkin tartışmalarla çalkalanıyordu. Erten, 2021 yılında kurucusu olarak göreve başladığı Belediye Tiyatroları’ndan ihraç edilmesine tepki gösterirken, belediye yeni genel sanat yönetmeninin “tiyatro dünyasının katılımıyla özerk, demokratik ve katılımcı bir politikayla” belirleneceğini duyurdu. . Bu duyurunun ardından yeni bir danışma komitesi oluşturuldu ve genel sanat yönetmenliği başvuruları değerlendirilmeye başlandı. Bu değerlendirmeler sonucunda Levent Üzümcü, İzmir ŞT’nin genel sanat yönetmenliğine atandı.

‘BU İNSANIN SANATIDIR’

Ulaştığımız Levent Üzümcü, bugün gösteri sanatlarına topyekun bir saldırının olduğunu söyledi. Ekonominin kötü yönetilmesi nedeniyle insanların tiyatro biletlerine çok yüksek fiyatlar ödemek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Üzümcü, devlet destekli bir tiyatronun nasıl fark yaratabileceğini ve sahne sanatlarına nasıl katkı sağlayabileceğini göstereceklerini belirterek, şunları söyledi: “Tiyatro ‘sanattır’ halkın’.

DANIŞMA KURULU

İzmir Şehir Tiyatroları Danışma Kurulu, müzisyen ve besteci Cem İdiz, araştırma yazarı ve emekli öğretim üyesi Dr. Efdal Sevinçli, Devlet Tiyatrosu sanat teknik direktörü ve baş dekoratör Hakan Dündar, oyuncu, eğitimci ve yönetmen Doç. Kadir Çevik, yönetmen ve yazar Müjdat Albak, oyuncu ve yönetmen Nazan Kesal, şair ve yönetmen Orhan Alkaya, akademisyen, yazar ve yönetmen Prof. Dr. Semih Çelenk, tiyatro yönetmeni, oyuncu, oyun yazarı ve Tamer Devlet Tiyatrosu eski genel müdürü Levent, yazar, iletişim uzmanı, yazar ve siyasetçi Zeynep Altıok Akatlı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı Pınar Okyay.

KİMDİR?

Levent Üzümcü 1972 yılında İzmir’de doğdu. İlk, orta ve yüksek öğrenimini İzmir’de tamamladı. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü’nde okudu. Mezun olduktan sonra bir yıl Bursa Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı, ardından 25 yıl boyunca İstanbul tiyatrolarında oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. İstanbul Halk Tiyatrosu ve Levent Üzümcü Tiyatrosu’nun kurucusudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş