Cuma, Eylül 20

Orta Amerika ülkesinden Venezuela’ya “savaşçı” desteği – Son Dakika Dünya Haberleri

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, Amerika Halkları için Bolivarcı İttifak (ALBA) liderlerinin zirvesinde konuştu.

Daniel Ortega, Venezuela lideri Nicolas Maduro’yu başkanlık seçimi sonuçlarının ardından darbe girişimi olasılığı konusunda uyardı “savaşçı” teslim edeceğine söz verdi.

Ortega, “Bir savaş çıkarsa Sandinista savaşçılarına (Nikaragua’nın iktidar partisi Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi) güvenebileceğinizden emin olabilirsiniz.” dedi.

Ortega, Venezuela’da olası bir darbe girişiminin Kolombiya’dan ABD tarafından desteklenebileceğini de belirterek, şunları söyledi:

“Orada (Kolombiya) çok sayıda Amerikan askeri üssü var… Bize yaptıkları gibi silahlı bir karşı devrim örgütleyecekleri göz ardı edilemez.”

NE OLDU?

Venezuela’da 28 Temmuz’da başkanlık seçimleri yapıldı ve ertesi gün ulusal seçim konseyi Nicolas Maduro’yu 2025-2031 döneminin başkanı ilan etti.

Seçim konseyine göre Maduro oyların yüzde 51’ini aldı. 29 Temmuz’da ülkede Maduro karşıtı protestolar patlak verdi ve Caracas’ta kolluk kuvvetlerine taş ve molotof kokteyli atmaya başlayan protestocularla polis arasında çatışmalar çıktı.

Başsavcılığın açıklamasına göre, devletin altyapısını tahrip etmek, nefret ve terörü tahrik etmek suçlamasıyla 2 binden fazla kişi gözaltına alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş