Cuma, Eylül 20

CIA’den şaşırtan iddia: “Rusya ele geçirilen bölgeleri geri almakta zorluk çekecek” – Son Dakika Dünya Haberleri

Rusya, Ukrayna’dan ele geçirdiği Kursk bölgesini geri almak için karşı saldırıya hazırlanıyor. CIA direktör yardımcısı Reuters’e konuşuyor David CohenBu süreçte Rus kuvvetlerinin ciddi zorluklarla karşılaşacağını belirtti.

Cohen, ulusal güvenlik sektörüne ilişkin bir konferansta yaptığı açıklamada, Rusya’nın batı sınırını geçerek sürpriz bir şekilde Kursk bölgesine doğru ilerleyen Ukrayna’nın gerçekleştirdiği saldırının 777 kilometrekarelik alanı kapsadığını ve öneminin daha da arttığını söyledi. henüz açıklığa kavuşmadı. tamamen anlaşıldı. Cohen, Ukrayna’nın bu bölgeyi ele geçirmeyi amaçlamadığını belirtmesine rağmen Ukrayna birliklerinin savunma hatları kurduğunu ve bu bölgeyi bir süre daha elinde tutma niyetinde olduğunu ifade etti.

PUTİN’İN KARŞI SALDIRISI

Cohen, “Putin’in bu bölgeyi geri almak için karşı saldırı başlatacağından emin olabiliriz.” Bu mücadelenin Ruslar açısından zorlu geçeceğini öngördü.

Putin, yalnızca cephe hattını geri kazanma mücadelesiyle değil, aynı zamanda Rusya topraklarının bir kısmını kaybetmenin toplumsal sonuçlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacağını vurguladı.

NE OLDU?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir ZelenskyRusya ile savaşın eninde sonunda diyalogla sonuçlanacağını ancak Kiev’in güçlü bir pozisyon alması gerektiğini ve bu amaçla ABD Başkanı’nın görev yaptığını belirtti. Joe Bideniçin bir plan sunacağını duyurdu.

Putin’in Herhangi bir anlaşmanın Ukrayna’nın “sahadaki gerçeği” kabul etmesiyle başlaması gerektiğini ve Rusya’nın Ukrayna’nın dört bölgesi ve Kırım üzerindeki kontrolünü sürdürmeyi hedeflediğini söyledi.

Ukrayna, Kursk bölgesinde 1.200 kilometrekarelik alanı kontrol ettiğini iddia ederken, Rus kuvvetleri Donetsk’e doğru ilerlemeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş