Güncel Haber Sitesi

ABD’de polis Columbia Üniversitesi’ne baskın düzenledi; Filistin yanlısı protestocuları uzaklaştırdı

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Columbia Üniversitesi, üniversitenin yardım talebi üzerine New York polisinin Filistin yanlısı protestocuları uzaklaştırmak için kampüse girdiğini duyurdu.

REKLAM

ABD’de polis, Filistin yanlısı gösterileri durdurmak için Columbia Üniversitesi’ne baskın düzenledi.

New York polisi Salı günü protestocuların ele geçirdiği yönetim binasına girerek onlarca protestocuyu tutukladı.

Columbia Üniversitesi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, polisin üniversiteden gelen yardım talebi üzerine kampüse girdiği belirtiliyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla okul kampüsünde kurulan çadır kent polis tarafından kaldırılırken, üniversitenin Hamilton Salonu da boşaltıldı.

Üniversite yetkilileri, “Hamilton Hall’un işgal edildiğini, tahrip edildiğini ve tahtalarla kapatıldığını öğrendikten sonra başka seçeneğimiz yoktu” dedi. bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “New York Polis Departmanı (NYPD) ile iletişime geçme kararı, protestocuların savundukları davaya değil, eylemlerine bir yanıttı” denildi. “Kampüs yaşamının, kuralları ve yasaları ihlal eden protestocular tarafından rahatsız edilmeyeceğini açıkça belirttik.” ifadeler kullanıldı.

NYPD sözcüsü Carlos Nieves, tutuklamalar sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadığını söyledi.

‘Zamanı geldi’

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasını görüşmek üzere Çarşamba günü İsrailli liderlerle bir araya geldi. Yedi ay süren neredeyse sürekli savaşın ardından rehineleri serbest bırakacak ve düşmanlıkları duraklatacak bir anlaşmaya atıfta bulunarak, “Artık zamanı geldi” dedi.

Ekim ayından bu yana bölgeye yaptığı yedinci ziyarette Blinken, İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırısını önlemeyi amaçlıyor. Gazze Şeridi’nin kuzeyinden ve merkezinden kaçan yüz binlerce Filistinli şimdiden Refah şehrine sığındı.

Tel Aviv’deki bir toplantıda İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog’a konuşan Blinken, “Rehineleri evlerine döndürecek bir ateşkes sağlamaya kararlıyız ve bunu şimdi yapıyoruz ve buna ulaşılamamasının tek nedeni Hamas” dedi. dedi.

Blinken, “Masada bir teklif var ve dediğimiz gibi herhangi bir gecikme veya mazeret yok” dedi.

Blinken’in ateşkes anlaşması taslağını İsrail açısından “olağanüstü derecede cömert” olarak nitelendirdi.

Hamas, tüm rehinelerin serbest bırakılmasının, İsrail’in yaklaşık yedi aydır Gazze’ye yönelik saldırısını sonlandıracağı ve askerlerinin harap olmuş bölgeden çekilmesine yol açacağı konusunda garanti talep etti.

İsrail, anlaşmanın ilk aşaması sona erdiğinde saldırılarına devam etme sözü vererek yalnızca uzun bir duraklama teklif etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku