Güncel Haber Sitesi

İstanbul’da 1 Mayıs önlemleri – Son Dakika Haberleri

0

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Taksim Meydanı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Ekipler, Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Taksim Meydanı’na giden yolları demir bariyerlerle kapattı. Ayrıca bazı noktalarda kontrol noktaları oluşturan ekipler, sivil vatandaşların meydana girişine izin vermiyor.

Öte yandan meydandan Tünel’e kadar İstiklal Caddesi’ne açılan tüm cadde ve sokaklar demir bariyerlerle kapatıldı. Polis ekipleri her cadde ve sokak başında nöbet tutuyor. İstiklal Caddesi’nde tüccar ve turist dışında geçişe izin verilmiyor.

Ayrıca Taksim’e giden tüm yol ve kavşaklarda trafik ekipleri hazır durumda.


Vezneciler-Gayrettepe arasındaki metro istasyonları 05.30’dan itibaren kapatıldı

Saat 05.30 itibarıyla M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman metro hattının Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Gayrettepe Zincirlikuyu metro istasyonları kapatıldı. Metro istasyonlarında yapılan anonslarda hangi istasyonların durdurulacağı veya durdurulmayacağı belirtiliyor.

Kabataş-Taksim Meydanı ile Tünel-Karaköy Meydanı arasındaki füniküler hatları ile İstiklal Caddesi’ndeki Nostalji tramvayının seferleri de kesintiye uğradı.

Ayrıca İETT Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı otobüs durakları da Şişli ve Fatih istikameti dahil olmak üzere her iki tarafta kapatıldı.

Ayrıca Taksim Meydanı’nda itfaiye ve ambulans ekipleri de hazır durumda.

Mecidiyeköy ve çevresinde de alınan güvenlik tedbirleri kapsamında Taksim’e giden yollar ile bazı yollar kapatıldı.


Saraçhane’de güvenlik önlemleri

Fatih Saraçhane’de de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Saraçhane çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken, araçlar trafik polisleri tarafından alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.

Saraçhane meydanı girişinde kurulan noktalarda polis ekipleri, bu alana gidenlerin üst aramasını yapıyor. Aramanın ardından sivillerin de girişine izin verilen meydana TOMA gibi polis araçları konuşlandırıldı.

Öte yandan Unkapanı yönündeki Bozdoğan Kemeri’nin altına çevik kuvvet polisi ve TOMA’lar yerleştirildi. Unkapanı kapalı istikametine gitmek isteyenlere izin verilmiyor.

Bu arada, CHP il yönetimi ve bazı sendikaların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kutlayacağı Saraçhane Meydanı’nda da hazırlıklar sürüyor.

İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri


Beşiktaş’ta önlemler

Tedbirler kapsamında Galata Köprüsü Karaköy çıkışında yayaların geçebileceği noktalara bariyerler yerleştirildi. Polis ekipleri yaya ve araçların kontrollü geçişine izin verirken, Karaköy yönüne sadece tüccar ve turistlerin geçişine izin veriliyor.

Kapatılan Bomonti-Dolmabahçe tünelinden sadece görevlilerin geçişine izin veriliyor.

Beşiktaş’ta Dolmabahçe Caddesi ve Taksim’e giden yollar demir bariyerlerle kapatıldı.

Polis ekipleri sadece bölgede bulunan sakinlerin, çalışanların ve turistlerin geçişine izin veriyor.

Öte yandan normalde megakentin en işlek yerlerinden biri olan Dolmabahçe Caddesi de alınan tedbirler nedeniyle boş kaldı.

Anadolu yakasını Avrupa yakasına bağlayan feribot ve motor seferleri iptal edildiğinden, rıhtımlara gelen vatandaşlar yetkililere haber verdikten sonra ayrılıyor.

Metrobüs hattının Zincirlikuyu, Mecidiyeköy ve Çağlayan durakları kapalı olduğu için bu bölgeye gitmek isteyen vatandaşlar en yakın Okmeydanı durağında inerek, gitmek istedikleri yerlere D-100 karayolu boyunca yürüyerek ulaşmaya çalışıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku