Cuma, Eylül 20

AKP Sözcüsü Ömer Çelik “teğmenlere hakaret” dedi – Son Dakika Türkiye Haberleri

AKP’nin merkez karar ve yürütme kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılıyor. AKP genel merkezinde yapılan toplantı saat 14.20 sıralarında başladı.

AKP sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısında açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Şehir ve ilçe kongreleri Ekim-Ocak ayları arasında, il kongreleri ise Aralık-Mart ayları arasında planlanıyor. Mart ayı sonuna kadar tüm takvim tamamlanacak ve büyük kongrenin takvimi de Mart ayı sonundan itibaren netleşecek” Yeni trendlerle yeni online şablonlar oluşturmak için hazırlıklarımız var.

“İSTİFA HABERLERİ YANLIŞ”

Ekonomik gündemi yakından takip ediyoruz. Orda Vadeli İşlemler programı 5 Eylül’de açıklanacak. Programın güçlü bir şekilde ilerlediğini görüyoruz. Burada ekonomi yönetimimizin bakanı olan arkadaşlarımızın istifa haberlerinin yalan olduğunu belirtmek isterim. Olumlu sonuçlardan rahatsız olanların ise propaganda yaptığı görülüyor.

MYK’da yeni dönemdeki siyasi faaliyetler kapsamlı bir şekilde masaya yatırılacak. Eylül ayında başkan yardımcılarımız, MYK üyelerimiz ve MKYK üyelerimiz illerde vatandaşlarla buluşacak.

“ANNELERİN ÇAĞRISI FARKINDADIR”

Bugün demokrasiden yana olduğunu söyleyenlerin önünde somut deliller var. Eğer Diyarbakır Anneleri’nin eylemine destek vermezseniz demokratik söylemleriniz, insan hakları konusundaki hassasiyetiniz havada kalmaya mahkumdur. Somut bir soru var. Anneler bu çağrıyı vicdanla yapıyorlar.

“REKABET DÜŞMANLIĞA DÖNMEMELİ”

Siyasi partiler olarak biz rakibiz, düşman değiliz. Üstümüzde Rusya-Ukrayna savaşı, altımızda Gazze soykırımı varken, günümüz dünyasında Türkiye’nin iç yapısını sağlam tutması son derece önemlidir. İç yapımıza yönelik asıl saldırı nefret siyasetinin üretilmesidir. Geçmişimizle bugünümüzü kavga ettirmek isteyenlerin, tarihteki sürekliliğimize yaralı bir bilinç kazandırmak isteyenlerin, 30 Ağustos’u ve Malazgirt’i birbirine zıt kutlamalar olarak konumlandırmaya çalıştıklarını gördük. İsimlerimiz, bağlılığımız, isimlerimiz farklı olabilir ama hepimiz Türkiye Cumhuriyeti soyadını taşıyoruz. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşlarıdır.

CHP TEPKİ PROTOKOLÜ

Son dönemde sırf başörtüsü taktığı için hakimin reddini istemek, başörtülü kadınların belirli tesislere girmesini engellemeye çalışmak, genç bir kadını başörtüsü nedeniyle konferanstan çıkarmaya çalışmak gibi uygulamalar, başörtüsü nedeniyle meydana gelen durumlardır. nefret. konuşma. Bütün bu yaklaşımlara karşı olduğumuzu ifade etmek isterim. Burada siyasi partilerin görevi şudur; Bir siyasi partinin tabanına veya Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret eden bir kişiyi protokolde ağırlayan CHP genel başkanı, hakareti alkışlamak demektir.

CHP’nin genel başkan yardımcısı ve şimdi milletvekili olan birinin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı çirkin dil karşısında tepki, CHP içindeki disiplin mekanizmasını harekete geçirmek olacaktır. Bunlar sözlükle çözülecek işler değil. Bu kelimenin neden seçildiğini ve ne yapmak istediğini gördük. Bu soru bir prensip meselesidir. Bu bağlamda CHP içindeki hizipçi mücadelenin gizlenmeye çalışıldığı görülüyor.

Herhangi bir vatandaşımız konuştuğu dilden dolayı hedef alınırsa buna karşı çıkacağız. Yasakları kaldıran, TRT’de kanal açan biziz. Bu tür yaklaşımlara hiçbir şekilde izin vermiyoruz.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARI

İsrail söz konusu olduğunda uluslararası sistem artık çalışmıyor. Herhangi bir savaş kanununa uymamak açıkça soykırımdır.

“ERKEN SEÇİM YOK”

Belediyelerin herhangi bir hizmeti bulunmamaktadır. Belediyeler hizmet kesintileri ve akraba atamalarıyla dikkat çekiyor. Bütün bu tartışmaların erken seçim tartışmalarının da kapsamına girdiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki 3 buçuk yıl boyunca çevremizdeki istikrarsızlıkları dikkatle takip ederek, Türkiye’nin istikrarını koruyarak, hizmet ve emek politikasında daha ileri adımlar atarak milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

Teğmenlerin kılıç yemini

AKP sözcüsü Ömer Çelik, Harp Okulu’nda “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganına ilişkin açıklama yaparak, “Teğmenlere hakaret etmek kabul edilemez” dedi. Çelik’in açıklaması şöyle:

“Bazı siyasetçiler, aydınlar, emekli askerler ‘Bu görüntülerden hükümete mesaj veriliyor’ şeklinde konuşuyorlar… Yaptıkları eski vesayet anlayışını yeniden canlandırmaya çalışmak. Cevap vermeye çalışıyorum, milletin gözbebeği olarak gördüğü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleceği için yetişmiş teğmenlere de bakıyorum.” “Resim budur ve hakaret edilmesi kabul edilemez.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş