Cuma, Eylül 20

Ali Öztunç, Kahramanmaraş’taki hastalara sahte stent yerleştirildiği iddialarını Bakan Memişoğlu’na sordu: “Bu iddialar Sağlık Bakanlığı tarafından araştırıldı mı?” – Son dakika siyasi haberler

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki hastalara süresi dolmuş stent takıldığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunarak Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan cevap isteyen Öztunç, Bakan Memişoğlu’na şu soruyu sordu: “Eğer doğruysa kaç hastaya son kullanma tarihi geçmiş stent takıldı ki bu ne kadardır? Bu durumdan etkilendiniz ve bu hastalardan kaçı hastalanıp hastaneye dönmek zorunda kaldı ya da öldü?” ” sorusunu sordu.

Son kullanma tarihi geçmiş stent kullanımının sağlık hizmetlerinin kalitesine ve hasta güvenliğine olan güveni zedelediğini ve kamuoyunda endişe yarattığını söyleyen Öztunç, şöyle konuştu: “Sağlık hizmetlerinde kullanılan son kullanma tarihi geçmiş tıbbi malzemeler sağlık açısından ciddi riskler oluşturuyor ve bu durumun detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor.”

”HANGİ ÖNLEMLER ALINACAK?”

Öztunç, Sağlık Bakanı Memişoğlu’na şu soruları sordu:

“Geçtiğimiz yıl kardiyoloji servisinde kaç hastaya stent takıldı? Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki hastalara süresi dolmuş stent takıldığı iddiaları doğru mu? Doğruysa, bu durumdan muzdarip kaç hastaya süresi dolmuş stent takıldı ve bu hastalardan kaçı hastalık nedeniyle tekrar hastaneye kaldırıldı veya öldü? Bu iddialar Sağlık Bakanlığı tarafından araştırıldı mı? Soruşturma yapıldıysa ihmalin sorumluları hakkında ne gibi yasal işlemler yapıldı?

Benzer olayların bir daha yaşanmaması için ne gibi önlemler alınacak? Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki kamu hastanelerinde denetimler ne sıklıkta ve hangi kriterlere göre yapılıyor? Söz konusu hastaneye Devlet Malzeme Bürosu tarafından kaç adet stent temin edildi? Kaç tanesi hastalar için kullanıldı? Bu hastanede kaç tane son kullanma tarihi geçmiş stent var? Bu stentler konusunda ne yapılacak? Bazı hastalara 15-16 adet stent kullanıldığı ve bunların sarf malzemelerinden kesildiği yönünde raporlar çıktığı doğru mu? Sağlık Bakanlığı basında çıkan sorunla ilgili herhangi bir soruşturma başlattı mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş