Salı, Ekim 22

Bilim insanlarından çığır açıcı proje: Hayvanlarla konuşabilmek artık mümkün! – Son Dakika Dünya Haberleri

Karasal türler projesi – Hayvanlarla iletişim kurmayı amaçlayan bir proje olan Dünya Türleri Projesi (ESP), yapay zeka teknolojisini kullanarak hayvanların seslerini ve davranışlarını anlamayı amaçlıyor.

ESP’nin nihai amacı hayvanlarla doğrudan iletişim kurmak olsa da, bu süreçteki küçük adımlar bile hayvanlar alemi hakkında bildiklerimizi değiştirebilir.

‘DUYGUSAL BAĞ KURMAK İÇİN ADIM’

Bilim insanları yıllardır hayvanların seslerini ve çağrılarını topluyor. Tıpkı insanlar gibi hayvanların da geniş bir seslendirme yelpazesi vardır.

ESP tarafından geliştirilen, insan girdisini işleyen yapay zeka modelleri SohbetGPT VEYA VER ONA Bu şekilde çalışarak bu seslendirmeleri insanların daha aşina olacağı bir forma dönüştürmeyi hedefliyoruz.

teknoloji direktörü, Paul G. Allen Aile Vakfı Gabriel A.Miller, “Bilgi devriminin ortasındayız” ESP’nin, koruma topluluğunu seçilmiş veri kümeleri, ölçümler ve yapay zeka araçlarıyla heyecanlandıracağını söyledi.

Miller, “Bu sadece bilgi toplamak ve hayvanları korumakla ilgili değil, duygusal bağ kurmanın bir adımı.” dedi.

HAYVANLARI YAPAY ZEKA İLE ANLAMAK

ESP, insan dilini hayvanlarla iletişim kurmak için çözmek için kullanılan makine öğrenimini uyarlamayı amaçlamaktadır. Hayvanların seslendirmelerini izlemek ve bu ses dağarcıklarını ayırt etmek için çeşitli projeler üzerinde çalışılıyor.

ESP CEO’su Katie Zacaryan, “Hayvan iletişimini daha iyi anlamak ve koruma biyolojisinde uzun süredir devam eden zorlukları çözmek için yapay zeka araştırmalarının potansiyelini görmek heyecan verici” dedi. dedi.

Bu çalışmalar, iklim değişikliğinin hızlandırdığı biyolojik çeşitlilik krizine karşı alınacak önlemler açısından da büyük önem taşıyor. Hayvanları anlamak onların ihtiyaçlarını daha iyi anlamamızı sağlayacak ve doğayla bağ kurmamıza yardımcı olacaktır.

ESP NEDİR?

ESP, Amerika Birleşik Devletleri Berkeley, Kaliforniya Şehir merkezli bir kuruluştur ve birçok uluslararası bilim insanı ve kurumla işbirliği yapmaktadır.

Bilim insanları yıllardır hayvanların seslerini ve çağrılarını topluyor. ESP’nin geliştirdiği yapay zeka modelleri, bu sesleri ve çağrıları analiz ederek insanların anlayabileceği bir forma dönüştürmeyi amaçlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber