Perşembe, Eylül 19

Bitcoin fiyatı bugün neden arttı?

Bitcoin (BTC) fiyatı, tüccarların ABD enflasyon verilerini beklerken küresel borsalarda görülen yükselişin ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile eski Başkan Donald Trump arasındaki tartışmanın ardından 10 Eylül’de yükseldi.

Bitcoin fiyatı, TÜFE verileri öncesinde olağan yükselişlerini kaydetti

10 Eylül’de BTC’nin fiyatı, dört gün önceki yerel en düşük seviye olan 52.570 $’a kıyasla %9’dan fazla artarak 57.375 $’a ulaştı. Yukarı yönlü hareketler, aşağıda gösterildiği gibi, ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin açıklanmasından önce meydana gelen tipik yükselişler gibi görünüyor.

BTC/USD günlük fiyat tablosu. Kaynak Ticaret Görünümü

Kripto risk sermayesi şirketi MN Capital’in kurucusu Michael van de Poppe, “Bu, 56.000 dolarlık dirence doğru bir likidite artışıdır” dedi.

“Bence yükseliş ivmesi devam etmeden önce TÜFE çevresinde daha fazla düzeltme yaşayacağız, belki de 54.000 dolar tutunabilir, Bitcoin için 56.000 doların üzerinde net bir geçersizlik olabilir.”

Bloomberg’e göre Çalışma İstatistikleri Bürosu, 11 Eylül’de ABD enflasyonunun Ağustos ayında bir önceki yıla göre değişimini yayınlayacak. Enflasyonun yıllık %2,6 ile son üç yılın en düşük seviyesine düşmesi bekleniyor.

Eylül 2024’e kadar Fed takas tahminleri. Kaynak Bloomberg

Kripto para piyasası, enflasyonun %2 hedef oranına yaklaşması durumunda ABD Merkez Bankası’nın 2024’te faiz oranlarını düşüreceği beklentileri üzerine yükseldi.

Örneğin, Bitcoin’in bugüne kadarki %35’ten fazla yükselişi, yatırımcıların sermayelerini Hazine bonosu gibi riskli varlıklardan kripto para birimleri gibi daha riskli pazarlara yönlendirdiğini gösteriyor.

Trump ile Harris arasında tartışma

Bitcoin piyasası katılımcıları da büyük ölçüde kripto para birimleri konusundaki karşıt pozisyonları nedeniyle 10 Eylül’deki Trump-Harris tartışmasına odaklanmış durumda.

Trump’ın Temmuz ayında Bitcoin’e ve daha geniş anlamda kripto para sektörüne verdiği destek, önceki pozisyonundan bir değişime işaret ederek, yönetiminin yeniden seçilmesi durumunda dijital varlıklara yönelik daha olumlu politikalar benimseyebileceği konusunda iyimserlik yarattı.

Bu arada Harris’in kripto para birimleri konusundaki tutumu daha az tanımlı ve bu da tartışma sırasında konuyu nasıl ele alabileceği konusunda ilgiyi artırıyor.

10 Eylül itibarıyla Polymarket anketleri ABD başkanlık yarışında Trump’ın Harris’in az farkla önünde olduğunu gösterdi; seçmenlerin %52’si Trump’ı, %48’i Harris’i destekliyor.

ABD başkanlık seçim anketleri. Kaynak: Polimercato

BTC fiyatı düşük kanal desteği nedeniyle artıyor

Teknik olarak, Bitcoin’in bugünkü rallisi, fiyatın 6 Eylül’de destek için baskın alçalan kanalın alt trend çizgisini test etmesinden sonra başlayan toparlanmanın bir parçası.

BTC/USD günlük fiyat tablosu. Kaynak Ticaret Görünümü

Fiyatın şu anda 50 günlük (kırmızı) ve 200 günlük (mavi) üstel hareketli ortalamaları (EMA) içeren 59.500 $ civarındaki direnci aşmaya doğru yükselme alanı var. Ancak bu EMA’lar yakında ölümcül bir kesişim oluşturabilir.

Death cross, kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli hareketli ortalamanın altına geçtiği ve potansiyel olarak daha fazla düşüşe işaret ettiği bir düşüş grafiği oluşumudur.

Tersine, 50-200 EMA kombinasyonunun üzerinde bir kırılma, Bitcoin fiyatını önümüzdeki haftalarda kanalın üst trend çizgisine doğru 63.500 dolar civarına taşıyabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş