Cumartesi, Eylül 21

Brezilya’da uçak kazası: Hayatını kaybedenlerin yakınları, cesetlerin kimlik tespiti için Sao Paulo’da çalışma başlattı

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Brezilya’daki felaket, ülkenin en ölümcül uçak kazalarından biri olarak kabul edildi.

REKLAM

Brezilya’da cuma günü yolcu uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden 62 kişinin yakınları, Sao Paulo eyalet morguna giderek adli tıp uzmanları eşliğinde kimlik tespit çalışmalarına katıldı.

Yetkililer, uzmanlar tarafından şu ana kadar tespit edilen ilk kişilerin pilot Danilo Santos Romano ve yardımcı pilot Humberto de Campos Alencar e Silva olduğunu söyledi.

Cumartesi akşamı São Paulo Valiliği tarafından yapılan açıklamada, tüm kurbanların kalıntılarının bulunduğu ve enkaz arasında 34 erkek ve 28 kadının cesedinin bulunduğu belirtiliyor.

Brezilya havayolu Voepass’ın çift motorlu turboprop tipi ATR 72 uçağı, 58 yolcu ve dört mürettebatla birlikte Cuma günü şehrin 78 kilometre kuzeyindeki Vinhedo’da Sao Paulo’daki Guarulhos Uluslararası Havalimanı’na giderken düştü.

Babasıyla birlikte seyahat eden üç yaşındaki Liz Ibba dos Santos, yolcu listesinde olduğu bilinen tek çocuktu. Enkazlar arasında Venezüellalı bir aileyle seyahat eden köpek Luna’nın cesedi de bulundu.

Sao Paulo morgu Cuma akşamı cesetleri almaya başladı ve kurbanların akrabalarından kalıntıların belirlenmesine yardımcı olmak için tıbbi, röntgen ve diş kayıtlarını getirmelerini istedi. Kimlik belirleme çabalarına yardımcı olmak için kan testleri de yapıldı.

Görgü tanıklarının kaydettiği görüntülerde uçağın düz bir dönüş yaptığı, yere çarpmadan önce dikey olarak düştüğü ve gövdenin tamamen yandığı görüldü. Kaza sırasında uçağın düştüğü bölgede kimse yoktu.

Brezilya’nın meteoroloji şirketlerinden Metsul, kazanın meydana geldiği gün Cuma günü Sao Paulo eyaletinde yoğun buz oluşumunun meydana geldiğini söyledi. Yerel basında ayrıca uzmanların kazanın olası nedeni olarak buzlanmayı gösterdiği bildirildi.

Polis, kazada ölenlerin cesetlerinin tespit edildiği Sao Paulo morguna girişi kısıtladı. Kurbanların yakınlarının bir kısmı yürüyerek, bir kısmı ise minibüslerle geldi. Hiçbiri gazetecilerle konuşmadı ve yetkililer mağdurların geldikleri andan itibaren filme alınmamasını istedi.

Brezilyalı havacılık uzmanı Lito Sousa, uçak kazasının yalnızca hava koşullarının etkisiyle açıklanamayacağını söylüyor.

Associated Press’e (AP) konuşan Sousa, “Bir uçak kazasını yalnızca görüntülerle analiz etmek, nedenleri hakkında hatalı sonuçlara varılmasına yol açabilir” dedi. “Ancak yatay hızı olmayan bir uçak görebiliyoruz. Bu düz dönüş durumunda uçağın kontrolünü yeniden kazanmanın neredeyse hiçbir yolu yok.” “Hayır” dedi.

Brezilya Hava Kuvvetleri’nden cumartesi günü yapılan açıklamada, uçaktaki her iki kayıt cihazının da başkent Brasilia’daki analiz laboratuvarına gönderildiği belirtildi. Sonuçların 30 gün içinde yayınlanması bekleniyor.

Hava Kuvvetleri’nden daha önce yapılan açıklamada pilotların herhangi bir yardım istemediği vurgulanmıştı.

Kısa mesafeli uçuşlar için genellikle Fransız Airbus ve İtalyan Leonardo SpA’nın ortak girişimi olan ATR şirketine ait ATR 72 adı verilen yolcu uçağı tercih ediliyor. Aviation Safety Network (ASN) veri tabanına göre güncel. ATR 72’nin karıştığı kazalarda 470 kişi hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş