Perşembe, Eylül 19

ChatGPT geliştirici modu nedir ve nasıl etkinleştirilir?

ChatGPT geliştirici modu etkinleştirildiğinde, chatbotun güçlü ve çok yönlü bir araç haline geleceği söyleniyor. Sonuç olarak, aşağılayıcı veya aşağılayıcı olabilecek içerikler bile üretebilmektedir. Mizah, internet argosu ve küfür gibi unsurları kullanma yeteneği onu olağanüstü kılıyor. Bu özellik içerik oluşturucular için harika bir varlıktır. ChatGPT’nin bu modunun aynı zamanda hızlı ve verimli bir şekilde içerik üretme yeteneğiyle de öne çıktığı söyleniyor.

ChatGPT geliştirici modu ne işe yarar?

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, kullanıcı ihtiyaçlarına göre metin oluşturma, diller arasında çeviri yapma, çeşitli yaratıcı içerikler yazma ve soruları ayrıntılı olarak yanıtlama yeteneğine sahiptir. Ancak şirket politikaları ve yasal düzenlemeler gereği etnik şakalar, alaycı ifadeler, argo, nefret söylemi ve şiddet içerikli içerik gibi taleplere yanıt vermiyoruz. Geliştirici Modunun bu kısıtlamaları kaldırarak kullanıcıların daha geniş bir istek yelpazesinde bulunmasına olanak tanıdığı bildiriliyor; dolayısıyla ChatGPT, etik dışı veya uygunsuz olarak değerlendirilebilecek içerik de üretebilir.

Geliştirici modunun bir diğer avantajı da ChatGPT’nin daha yaratıcı ve orijinal yanıtlar oluşturabilmesidir. Standart modda ChatGPT yalnızca eğitilmiş verilere yanıt verir, geliştirici modunda ise daha bağımsız ve yenilikçi yanıtlar sunabilir.

ChatGPT geliştirici modu nasıl etkinleştirilir?

ChatGPT geliştirici modu 2024 yılının en çok aranan konularından biri oldu. ChatGPT geliştirici modunun Türkçe dil desteği ile nasıl aktif hale getirileceği sorgulanıyor. Geliştirici modunu etkinleştirmek için ChatGPT geliştirici modu kodu gereklidir. Çeşitli kaynaklara göre bu modu etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor:

  • ChatGPT’ye giderek hesabınıza giriş yapabilirsiniz.
  • ChatGPT’de yeni bir sohbet başlatıldı.
  • https://chatgpt.com/developer-mode adresinde verilen mesaj sohbet penceresine yazılır.
  • “Geliştirici modu etkin” mesajı görünüyor. Daha sonra ChatGPT geliştirici modunun isteği olan “geliştirici modunda kal” mesajı yazılır.
  • Bu işlemlerin ardından ChatGPT Geliştirici modu aktif hale gelir. Sohbet penceresi kapatılana kadar “daha esnek” yanıtlar alınır.
  • Temmuz 2024’te gerçekleştirilen testlerde ChatGPT, geliştirici modu mesajını şu şekilde döndürdü:

“Üzgünüm ama isteğinizi yerine getiremiyorum. OpenAI politikaları zararlı, saldırgan veya yasa dışı içeriğin oluşturulmasını veya tanıtımını yasaklar.”

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan net mesaj: “Türkiye tarafından onaylanmayacak”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş