Cumartesi, Eylül 21

DEM partisinden Devlet Bahçeli’ye yanıt: “Önüne konulan her metni düşünmeden okuyan bu kişi…” – Son Dakika Siyaset Haberleri

DEM partisinin açıklamasında, “AKP’nin küçük ortağı MHP Genel Başkanı, son açıklamasıyla Kürt düşmanlığını, DEM partisinin hazımsızlığını, demokrasi ve hukuk karşıtlığını körüklüyor, anayasal düzenin son kırıntılarına da meydan okuyor. Bu Bahçeli’nin sahipleri ve bunu tavsiye eden derin dalkavuklar aklını yitiriyor.” “Bu tehlikeli oyunla amacınız toplumsal barıştır. Sizin derdiniz vatan sevgisi değil, güç, kudret ve çıkar, Türkiye’yi ateşe vermekten başka bir işe yaramaz.” ifadeler kullanıldı.

Resmi DEM Party X hesabından “Darbeci Bahçeli’ye tepki” başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“AKP’nin küçük ortağı MHP Genel Başkanı, son açıklamasıyla Kürt düşmanlığını, DEM partisinin hazımsızlığını, anti-demokrasiyi ve hukuk karşıtlığını körüklüyor, anayasal düzenin son kalıntılarına meydan okuyor. Bu kişi. Önüne konulan her metni düşünmeden okuyan, kaba söylemleriyle siyasetin çöküşünü örneklendiriyor.” Bu kişi ve onun ifade ettiği anlayış Türkiye’de demokrasinin, hukukun ve insan haklarının temel meselesi haline gelmiştir. Her türlü ticari, ahlak dışı ve yasa dışı uygulamanın ve cinayet şebekesinin merkezi olarak faaliyet göstermektedir.

Bu kişiye, partimizin bu ülkede milyonlarca oy aldığını, yıllardır sürdürülen anormal seçim barajını aştığını, tutuklamalara, saldırılara ve her türlü gayrimeşru tipolojiye rağmen tüm engelleri aşarak halkın desteğiyle parlamentoya girdiğini hatırlatmak isteriz. Bu kasaba kimsenin babasının çiftliği değil. O bu ülkenin sahibi değil, biz de onun kiracısı değiliz. Biz de bu ülkenin sahibiyiz. Bahçeli ve ona nasihat eden derin dalkavukların aklı başına gelsin. Bu tehlikeli oyunla hedeflediğiniz şey toplumsal barıştır. Sizin derdiniz vatan sevgisi değil, güç, kudret, kâr ve menfaattir. Bu köhne zihniyetinizin Türkiye’yi ateş çukuruna çevirmekten başka bir amacı olmayacaktır. Partimizin elde ettiği tüm haklar, ona oy veren milyonlarca insanın vergileri ve alın teriyle elde edilmiştir. Biz bu ülkede demokrasi ve barış isteyen milyonlarca insanın sesiyiz. Hiç kimse bu kadar sokak kabadayılığıyla partimizi susturamaz. 1990’lı yılların kanlı şebekelerini affetmedik ve günümüzün sahte meydan okumaları karşısında da pes etmeyeceğiz!”

NE OLDU?

MHP Genel Başkanı Bahçeli bugün yaptığı yazılı açıklamada “DEM partili milletvekillerinin maaşları ve partiye Hazine yardımı kesilerek şehit ailelerine aktarılsın, Anayasa Mahkemesi’nin tüzüğü, oluşum yapısı ve yargılama usulleri radikal bir şekilde yeniden yapılandırılsın veya mahkeme kapatılsın” o önermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş