Cuma, Eylül 20

Hem timsahlar hem de köpek balıkları onu avlamış olabilir – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

İsviçre’deki Zürih Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, Venezuela’nın kuzeyinde keşfedilen ve soyu tükenmiş Culebratherium cinsine ait bir tür deniz ineği olan dugong’un iskeletini inceledi.

Araştırmacılar, iskelette üç tip ısırık izi tespit ederek, bu diş izlerinin şekli ve derinliği nedeniyle timsah benzeri bir hayvana ve kaplan köpekbalığına ait olabileceğini ortaya çıkardı.

“DİĞER HAYVANLAR TARAFINDAN TÜKETİLDİ”

Araştırmacılar, 11 ila 23 milyon yıl önceki Miyosen döneminde timsahın dugong’a saldırıp yaralamış olabileceğini, kaplan köpekbalığının ise dugong’u parçalamak için başka bir yere sürükledikten sonra saldırmış olabileceğini kaydetti.

Araştırmanın yazarlarından Aldo Benites-Palomino yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün avcılar tarafından öldürülen avların diğer hayvanlar tarafından tüketildiğini sıklıkla görüyoruz, ancak bu davranışın fosil kaynağı nadirdir.” dedi.

Benites-Palomino, “Sonuçlarımız, Miyosen dönemindeki karmaşık yırtıcı-av ilişkileri hakkında nadir bilgiler sağlıyor ve aynı avla beslenen birden fazla yırtıcı hayvanın az sayıdaki kayıtlarından birini ortaya koyuyor” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Araştırmanın sonuçları “Journal of Vertebrate Paleontology” dergisinde yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş