Perşembe, Eylül 19

iPhone 5C ne zaman piyasaya çıktı? iPhone 5C çıktığında fiyatı ne kadardı ve özellikleri nelerdi?

Donanım özellikleri açısından Apple iPhone 5 ve 5S modellerine benzeyen iPhone 5C akıllı telefon modeli, 5 farklı renk seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bu renk seçenekleri arasında beyaz, sarı, mavi, pembe ve yeşil yer alırken iPhone 5C özellikle polikarbon kasasıyla dikkat çekti. Apple’ın ürettiği ikonik akıllı telefon modellerinden biri olarak nitelendirilen bu cihazı incelemek isteyenler için iPhone 5C özellikleri, satış fiyatı, lansman tarihi gibi bilgilerin toplanması gerekiyor.

iPhone 5C ne zaman piyasaya çıktı?

Bugüne kadar üretilen akıllı telefon modelleri sıklıkla inceleniyor. Bu bağlamda Apple’ın iOS 7 sürümüyle birlikte sunulup satışa sunulan iPhone 5C modelinin ne zaman kullanıcılarının beğenisine sunulduğunu hatırlamakta fayda var. 5 farklı renk seçeneğine sahip olan iPhone 5C, yine Apple markasının tasarladığı akıllı telefon modeli iPhone 5S ile birlikte 10 Eylül 2013 tarihinde tanıtıldı. Apple’ın 2012 yılında tanıttığı iPhone 5 modeliyle donanımsal açıdan hemen hemen aynı olan iPhone 5C, polikarbon kasasıyla dikkat çekti.

iPhone 5C piyasaya çıktığında ne kadara mal oldu?

Apple markasının polikarbon kasalı akıllı telefon modeli olarak öne çıkan iPhone 5C, kullanıcıların beğenisine sunulduğunda kaç TL’den satışa sunulduğu merak ediliyor. Bu konu hakkında açıklama yaparken söz konusu akıllı cihazın ABD doları ve TL para birimleriyle ödeme yapılarak ne kadara satın alınabileceğini belirtmekte fayda var. “iPhone 5C’nin maliyeti ne kadardı?” Bu sorunun cevabını almak istememizin temel nedeni, satışa sunulduğu döneme göre incelenen modelin fiyatının ardındaki merak.

Bu akıllı telefon modelinin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki satış fiyatı 2 yıllık sözleşme şartlarına göre belirleniyor. Yani iPhone 5C ilk kez piyasaya sürüldüğünde ABD’de 2 yıllık sözleşmeyle fiyatı 99 ila 199 ABD doları arasındaydı. 16 GB dahili depolama alanına sahip iPhone 5C modeli 99 dolar fiyatla satılırken, aynı modelin 32 GB dahili depolama alanına sahip seçeneği ise 199 dolar fiyatla satışa sunuluyor. Türkiye’de 1 Kasım 2013 tarihinde resmi satışa başladığı bilinen iPhone 5C modelinin 16GB seçeneği 1.849 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcıların beğenisine sunuldu.

iPhone 5C’nin özellikleri nelerdi?

Polikarbon kasa ve 5 farklı renk seçeneğiyle üretilen iPhone 5C, özellikleriyle Apple kullanıcılarının aradığı cihazlar arasında yer alıyor. İlk işletim sistemi iOS 7 olan iPhone 5C’nin işlemcisi A6 olarak biliniyor. Bu akıllı cihazın işlemcisinin çift çekirdekli ve 1.3 GHz Swift fonksiyonuna sahip olduğu söylenebilir. PowerVR SGX 543MP3 ekran kartına (üç çekirdekli grafik) sahip olan iPhone 5C’nin renk seçenekleri arasında sarı, beyaz, pembe, mavi ve yeşil.

Ekran çözünürlüğü 640X1136 piksel olan iPhone 5C modeli LED arkadan aydınlatmalı dokunmatik ekrana sahiptir. 16 milyon renk kapasiteli ekranıyla iPhone 5S modeline benzeyen iPhone 5C akıllı telefonun konuşma süresi 10 saate kadar ölçüldü. Apple’ın iPhone 5C modelinin diğer donanım ve tasarım özellikleri şu şekilde:

  • Ön kamera: 1,2 MP
  • Arka kamera: 8 MP
  • Video: 30 fps’de 1080p
  • Müzik çalma süresi: Maksimum 40 saniye
  • Hap: 1510 mAh (5,73 Wh) çıkarılamayan Li-Pro pil
  • Dahili bellek: 16 / 32GB
  • Ağırlık: 132 gram
  • Ekran boyutu: 4,0 inç
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İstanbul Küçükçekmece'de restorana silahlı saldırı!  Bir kişi ağır yaralandıİstanbul Küçükçekmece’de restorana silahlı saldırı! Bir kişi ağır yaralandı
Celal Doğan Bodrum'da hastaneye kaldırıldıCelal Doğan Bodrum’da hastaneye kaldırıldı
Kadıköy'de yük asansörü düştü!  1 kişi öldüKadıköy’de yük asansörü düştü! 1 kişi öldü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş