Salı, Ekim 22

İsrail, Gazze’de sivil savunma araçları ve kurtarma ekipmanlarının yüzde 80’ini imha etti

Gazze Hükümeti Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarında hedef alınan sivil savunma ve acil kurtarma ekiplerinin araç ve ekipmanları hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail’in Gazze saldırılarında sivil savunma araçları ve yardım malzemelerinin yüzde 80’ini imha ettiği, bu nedenle enkaz altındaki insanları kurtarma çalışmalarının sınırlı kaynaklarla yürütüldüğü belirtildi.


Enkaz altındaki cesetler haftalarca çıkarılamayacak

Açıklamada, İsrail’in yardım araçlarının çoğunu hedef alıp imha etmesi, geri kalan araçlarda ise yakıt sıkıntısı yaşanması nedeniyle katliam bölgelerine ulaşılamadığı, bu imkansızlıklar nedeniyle bazı enkazların da kaldırılamadığı belirtildi. haftalar geçmesine rağmen cesetler bulunamadı.

Açıklamada, “Bölgedeki insani durumun felaket boyutlara ulaştığı ve işgal ordusunun eş zamanlı olarak onlarca evi bombaladığı” ifade edilerek, “ABD Başkanı Joe Biden’ın temsil ettiği ABD yönetimi başta olmak üzere işgal güçleri ve uluslararası toplum” ifadelerine yer verildi. ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail’e karşıdır.” “Yeşil ışık yakarak onayladıkları bu soykırımın sorumlusu onlar” diyor.


İslam dünyasına çağrı: “Çok geç olmadan Gazze’yi özgürleştirin”

Bu soykırımda kurtarma operasyonlarının gerçekleştirilmesi için her gün bin TIR’ın yardım, malzeme ve bir milyon litre akaryakıt yüklü olarak bölgeye girmesinin istendiği bildiride, İslam ve Arap dünyasına Gazze’nin kurtarılması için çağrıda bulunuldu. Çok geç olmadan.

Açıklamada, İsrail’in soykırım saldırıları sonucu en derin acıyı yaşayan on binlerce hasta ve yaralının kurtarılması için acilen tıbbi donanımlı sahra hastanelerine ihtiyaç duyulduğu, ağır yaralıların İsrail’deki hastanelere nakledilmesi gerektiği vurgulandı. Arap ve İslam dünyası.


Yüzlerce sivil koruma aracına ve kurtarma ekipmanına ihtiyaç var

Açıklamada, yüzbinlerce ev, okul, hastane, cadde ve caddenin çökmesi nedeniyle enkaz altında kalan insanların kurtarılması ve molozların kaldırılması için yüzlerce sivil koruma aracı ve kurtarma ekipmanına ihtiyaç duyulduğu ve Gazze’de kan ağladığı vurgulandı. her geçen gün hızla ölüme yaklaşıyordu ve belki de ölümden sonra bunu anlayacağınızı vurgulayan bu mesajı dünyanın almasının zamanı gelmişti.


İsrail’in Gazze işgalinde son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’in “Filistinlilere ve onların kutsal değerlerine yönelik devam eden ihlallerine yanıt verdiği” gerekçesiyle küresel bir saldırı başlatırken, Mescid-i Aksa’ya karşı” Cami”nin ardından İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’de düzenlenen saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğü, 5.132 kişinin de yaralandığı açıklandı. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de çıkan çatışmalarda 70, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze hükümetine göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 15.207’ye yükseldi; bunların 6.150’den fazlası çocuk ve 4.000’den fazlası kadındır.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 253 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, onbinlerce yaralı ve sivilin sığındığı Gazze’deki onlarca hastanenin kampüslerini veya ana binalarını tahliyeye zorlamak için vurdu. İşgal sırasında bazı hastanelere baskın düzenlediler. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim’den bu yana güney Lübnan’a yönelik saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken, sınırda Hizbullah’la yaşanan çatışmalarda 86 Hizbullah üyesi hayatını kaybetti.


Hamas ile İsrail arasında esir değişimi anlaşması

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarda 4 günlük geçici ateşkese ilişkin anlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00’de (08.00 Türk Lirası) yürürlüğe girdi ve ardından 3 gün daha uzatıldı.

Hamas ile İsrail arasında varılan esir değişimi anlaşması kapsamında Gazze Şeridi’nden 81 İsrailli tutuklu, İsrail hapishanelerinden 240 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.

İsrail ordusu, 1 Aralık’ta geçici ateşkesin sona ermesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber