Cuma, Eylül 20

İsrail, Lübnan’a “önleyici” saldırı başlattı: Hizbullah, “Fuad Şükür” suikastına misilleme olarak İsrail’i vurdu! Tüm uçuşlar iptal edildi… – Dünyadan Son Dakika Haberleri

İsrail, Hizbullah’ın geniş çaplı bir bombalamaya hazırlandığını açıklayarak Lübnan’a önleyici saldırı başlattı.

İsrail Ordusu’nun (IDF) resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İsrail Hava Kuvvetleri savaş uçakları şu anda İsrail Devleti vatandaşlarına yakın bir tehdit oluşturan terör örgütü Hizbullah’a ait hedefleri vuruyor.” Söylendi.

Açıklamada, “Saldırıların ardından İsrail Savunma Kuvvetleri İç Cephe Komutanlığı’nın durum değerlendirmesi doğrultusunda İsrail’in belirli bölgelerindeki halka hayat kurtarıcı rehberler dağıtılacak” denildi.

Ordu, güney Lübnan’daki sivillere bölgeyi “derhal” terk etmeleri çağrısında bulundu.

IDF, Hizbullah’ın İsrail topraklarına roket ve füze atmaya hazırlandığını ve ülkenin kuzeyinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

İsrail saldırısına Hizbullah’ın da roket atmaya başladığı ve roketlerin İsrail’in hava savunma sistemi Iron Dome tarafından engellendiği bildirildi.

NETANYAHU GÜVENLİK DOLABINI İLETTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Türkiye saati ile sabah 7.00’de güvenlik kabinesini topladı.

İsrail medyası, güvenlik nedeniyle Tel Aviv’e giriş ve çıkış yapan tüm uçuşların engellendiğini duyurdu. Daha sonra yapılan açıklamada, Ben Gurion Havalimanı’nda operasyonların Türkiye saatiyle 07.00’den itibaren normale döneceği kaydedildi.

“11 ASKERİ NOKTA 320 FÜZE İLE VURULDU”

Saldırılarla ilgili ilk açıklama Hizbullah’tan geldi.

Açıklamada, örgütün üst düzey komutanı Fuad Şükür’ün geçtiğimiz ay Beyrut’ta öldürülmesine tepki olarak İsrail’e çok sayıda insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Şükür cinayetine tepkinin zaman alacağını belirten Hizbullah, şunları söyledi: “İsrail’in geçen ay Fuad Şükür’e düzenlediği suikasta yanıt olarak düzenlenen saldırıların ilk aşaması tamamlandı. 320’den fazla Katyuşa roketiyle 11 İsrail askeri noktası vuruldu”.

İSRAİL’İN VURDUĞU ARAÇTA BİR KİŞİ ÖLDÜ

Güvenlik kaynaklarının Lübnan medyasına verdiği bilgiye göre, İsrail’in güney Lübnan’da bir araca düzenlediği hava saldırısında bir kişi öldü.

OHAL İLAN EDİLDİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, iç cephede “acil durum”, ülke genelinde ise 48 saat sürecek olağanüstü hal ilan etti.

Gallant ayrıca Amerikalı mevkidaşı Lloyd Austin ile de telefonda görüştü. Hizbullah’a yönelik saldırılara ilişkin bilgi verdi.

İsrail ordusunun son açıklamasında, “Şimdilik saldırılar sadece Güney Lübnan’a yönelik. Ancak tehdit olan her yere saldıracağız.” Söylendi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da İsrail’in topyekün bir savaş istemediğini ancak sahadaki gelişmelere göre hareket edeceğini söyledi.

Ordu sözcüsü Hagari, son açıklamasında Hizbullah’ın esas olarak İsrail’in kuzeyini vurmayı planladığını ancak İsrail’in merkezinde de bazı hedefleri olduğunu söyledi.

BİDEN’DAN “İLETİŞİMİ KAPATIN” TALİMATLARI

ABD ulusal güvenlik sözcüsü Jake Sullivan, İsrail’in meşru müdafaa hakkını desteklemeye devam edeceğini duyurdu.

Beyaz Saray açıklamasında Başkan Joe Biden’ın bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiği belirtildi. Biden, üst düzey yetkililere İsrailli mevkidaşlarıyla yakın iletişim kurmaları talimatını verdi.

Bir başka açıklama da ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’undan geldi.

Açıklamada, “ABD Savunma Bakanı Austin, Amerika’nın İsrail’i İran’ın ve onun bölgedeki ortaklarının ve vekillerinin saldırılarına karşı koruma kararlılığını doğruladı.” ifadeler kullanıldı.

NETANYAHU: KİM BİZE ZARAR VERİRSE BİZ DE ONA ZARAR VERİRİZ

Güvenlik kabinesini toplayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Netanyahu şunları söyledi:

“Ülkemizi savunmak, kuzeyde yaşayanları güvenli bir şekilde evlerine döndürmek ve basit bir kuralı uygulamaya devam etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız. “Kim bize zarar verirse, biz de ona zarar veririz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş