Salı, Ekim 22

İsrail ordusu, Han Yunus’taki Nasır Hastanesine top ateşiyle saldırı düzenledi

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada Nasser Hastanesi’ne düzenlenen saldırı hakkında bilgi verdi.

Kudra, güllenin hastane duvarına çarptığını ancak patlamadığını, saldırının meydana geldiği koğuşta tedavi gören 13 yaşındaki Dünya Ebu Muhsin adlı kız çocuğunun hayatını kaybettiğini, 3 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Kudra, daha önce Yunus Han’da uğradığı saldırı nedeniyle Ebu Muhsin’in ayağının kesildiğini belirtti.

Sözcü, “Eğer mermi patlasaydı büyük bir felakete yol açardı” dedi. dedi.

Kudra, başka bir açıklamasında İsrail güçlerinin kuzeydeki El-Awde hastanesine baskın düzenlediğini ve hastane çalışanlarının 4 saat gözaltında tutulduğunu duyurdu.

Kudra, askerlerin, başta hastane müdürü Ahmed Muhenna olmak üzere sağlık personelini tutukladığını, üzerlerini çıkarıp 4 saat insanlık dışı koşullarda sorguladıktan sonra serbest bıraktığını, Muhenna’nın serbest bırakılmadığını ve bilinmeyen bir yere götürüldüğünü kaydetti.

Kemal Advan Hastanesi’nde yaşananların tekrarlanmasından korktuğunu söyleyen Kudra, uluslararası kurumlara hastane ve sağlık personelinin korunması için acil müdahale çağrısında bulundu.

Öte yandan Filistin Kızılayı, yaptığı yazılı açıklamada, Nasser Hastanesi’ne düzenlenen saldırıdan endişe duyduğunu belirtti.

Açıklamada, uluslararası topluma bu kurumları ve sağlık çalışanlarını hastanelere ve sağlık kuruluşlarına yönelik bu ihlallerden korumaya çağrıda bulunuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber