Cuma, Eylül 20

Limon Sarımsak Kürü Nedir, Nasıl Yapılır? Limon Sarımsak Kürü Faydaları Nelerdir?

genişletmek

Limonlu sarımsak tedavisi nedir?

Belirli rahatsızlıkların giderilmesi için düzenli olarak yapılan ve kullanılan tedavi türlerine kür denir. Yaşanan rahatsızlıklara faydalı olan çeşitli besinlerle hazırlanan karışımlar tedavilerde düzenli olarak kullanılmaktadır.

Pek çok hastalığın en önemli tedavi yöntemlerinden biri de limon ve sarımsak kürüdür. Zengin kürler arasında yer alan limonlu sarımsak kürü evde hızlı ve basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz kolay kürlerden biridir.

Sarımsak ve limon kürü nasıl hazırlanır?

Yapımı kolay ve en bilinen limonlu sarımsak kürü tarifi için öncelikle büyük bir kavanoza ihtiyacınız var. Malzemeler için iki litre sıkılmış limon suyuna ve kırk diş sarımsağa ihtiyacınız var. Daha sonra kürü yapmak için öncelikle limonları sıkıp kavanoza koyun.

Soyulmuş sarımsakları limon suyuna koyun ve üzerini kapatın. Bu karışım 25 gün oda sıcaklığında bırakılmalıdır. Belirli aralıklarla düzenli olarak karıştırılmalıdır. Ve bu karışımı 25 gün sonra kullanabilirsiniz.

Sarımsak ve limon kürünün faydaları nelerdir?

Sarımsak ve limon zaten başlı başına bir vitamin kaynağıdır. Sarımsak mükemmel bir antibiyotiktir. Dolayısıyla ikisi birleştiğinde pek çok fayda ortaya çıkıyor. Aşağıdaki gibi sıralayabilirsiniz.

Kalp-damar hastalığına önemli ölçüde katkıda bulunan bir tedavidir. Bu organdaki tüm blokları açar. Vücuttaki iltihaplara faydalıdır.

Kötü kolesterolü hızla düşürür.

Hipertansiyonu önler.

Beyin hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

Olası felç riskini daha düşük seviyeye indirir.

Pankreas’ı yenileyin.

İyi bir idrar söktürücü olmasının yanı sıra ödemi de giderir.

Mide ülserlerinin iyileşmesine yardımcı olur.

Bağışıklığı güçlendirir.

Alerjilere faydalıdır.

Kireçlenmeye karşı önlem almaktır.

Romatizma rahatsızlığı olan kişilerin ağrılarına faydalıdır.

Sarımsak ve limon kürünün zararları nelerdir?

Limon ve sarımsak kürü faydalı olsa da aşırı kullanılması halinde zarar verebilir. Özellikle kan basıncının düşmesine neden olabilir. Düşük tansiyon sorunu yaşayan kişilerin kullanmaması çok önemlidir.

Antikoagülan kullananlar doktor bilgisi ve danışması olmadan kullanmamalıdır. Ayrıca aşırı kullanılmaması gerekmektedir. Ölçülü olarak kullanılmamalıdır.

Limon ve sarımsak kürü nasıl kullanılır?

25 gün bekletilen bu limon ve sarımsak kürü artık kullanıma hazır hale gelecektir. Özellikle kahvaltıdan yarım saat önce yarım bardak çay tüketilmelidir. 25 gün boyunca sürekli olarak uygulanmalıdır. Daha sonra 10 ila 15 gün ara verilmelidir. Bu aradan sonra yeniden başlamalıyız. Her gün düzenli olarak belirli saatlerde tüketilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş