Salı, Ekim 22

Önce Özel konuştu ardından Kılıçdaroğlu çıktı! Eleştirilere sert yanıt: Keşke yüzüme söyleseydin

Son dakika haberlerine göre, 14 Mayıs seçimlerinin ardından CHP içinde yaşanan “değişim” tartışmaları için beklenen gün geldi. CHP’nin 38. Olağan Kurultayı bu sabah açıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanı Özgür Özel yeterli imzaya ulaştı. Diğer adaylar Örsan Öymen ve İlhan Cihaner ise adaylıktan çekildi.

İşte Özgür Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Sayın Cumhurbaşkanım, değerli yoldaşlarım, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 81 il ve 973 ilçede babamızın evinde çay hazırlayan, CHP bayrağını dalgalandıranlara Kongremizden selamlar.

Memleketimin dört bir yanında 6 oklu bayrağı dalgalandıranlara, İstanbul ve Ankara’da Sputnik önünde direnen gazetecilere, Can Atalay’a, Selçuk Kocaağaçlı’ya, Osman Kavala’ya ve Selahattin Demirtaş’a selam olsun.

İlerlemiş yaşına rağmen erkeğe duyduğu sonsuz nefret nedeniyle cezaevinde tutulan Erol Özkastak’a utanç dolu selamlar.

Bugün ülkemizin her köşesini dallarıyla kaplayan, yaprakları her insana umut veren asırlık ulu çınar ağacımızın gölgesine geldik. Gençlerin kaygı ve korkularının yükünü omuzlarımızda taşıyan, geçmişten gelen büyük bir mirası yanımızda taşımaya çalışan bizleriz.

Biz milliyetçiliği Ege ve Akdeniz’in derin sularında, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağlarında yazan Ecevit’in partisiyiz. Ülkemizi çok partili rejimle tanıştıran İsmet Paşa’nın partisiyiz. Biz de “Türkiye ve CHP benim iki büyük eserimdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz.

  1. Konferansımızdayız.

CHP’nin ilk kongresi 4 Eylül 1919’daki Sivas Kongresi’dir. Bu açıklama bizim kongremizi diğer tüm partilerin kongrelerinden farklı kılmaktadır. En önemli özelliği sadece partimizin değil, ülke siyasetine de yön vermesidir. Biz sadece liderlik ekibini ve başkanı seçmek için burada değiliz. Hepimiz Türk siyasetini yeniden şekillendirmek için buradayız.

Partimizin keyifle iktidara gelemediği 1979’dan bu yana 44 yıl geçti. Kongrelerimiz 44 yıldır bize hizmet ediyor. İyi niyetli çabalarımıza rağmen bu hedefe ulaşamadık. 38. Kongremizde buradayız.

“CHP HÜKÜMETE ULAŞAMAZSA…”

Sizde, Sivas Kongresi delegelerinin kurucu vasiyet ruhunu görüyorum. Bugün karşımda sosyal demokrasiyi iktidara getiren kongrenin kanaatini görüyorum. Sahaya baktığımda, gözlerinizin içine baktığımda, partinin tarihini bilen, sosyal demokrasiyi benimsemiş parlak partilileri ve gençleri görüyorum. 44 yıldır delegelerimizin bize verdiği görevi yerine getiremediğimiz için hem partimiz hem de ülkemiz ağır bedeller ödedi. CHP iktidara gelmediği sürece sağ partiler ülkeyi yoksullaştıracaktı. Kimlikler arası gerilimlerle ülkeyi kutuplaştırdı. Eğitimi, adaleti yok ettiler. Geride kalan ülkeler bizi geride bıraktı. Fakir ve otoriter olduk. İktidara gelemediğimiz için beceriksiz bir bürokrasi, çürümüş bir yargı sistemi ve nüfusunun yarısı yoksulluk sınırının altında yaşayan bir nüfusla Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına giriyoruz.

“ATATÜRK PARTİSİNİN İKİNCİ YERLERDEN MEMNUNİYETİNE İTİRAZIM VAR”

Ülkenin rotası batıdan doğuya değiştirildi. Akla, bilime ve liyakate değil, lidere ve rejime bağlılık vardır. CHP’nin seçim yenilgisinin maliyetine gelince dar bir perspektiften bakıyor ve şöyle diyor: “Birlikte kaybettik, faturayı neden Kemal Bey ödüyor?” Ne Sayın Kemal ne de Özgür Özel faturayı ödemiyor. Ancak bunun bedelini ödeyenler dünyanın en güzel ülkesinde yaşayan ama başka ülkelerde hayal kuran gençlerimizdir. Borçlarını ödeyemeyen tüccarlar ve yoksullar ödüyor. Vasıfsız bir eğitime mahkum olan, yeterince beslenemeyen ve barınamayan öğrencilerimiz bunun bedelini ödüyor. Ama bunun bedelini canlarıyla ödeyenler de var. Güvensiz madenlerde hayatını kaybeden işçilerimiz, depremde ölen vatandaşlarımız, selde ölen insanlarımız ve hayatını kaybeden kadınlarımız kojenerasyon gücünü kaybetmenin bedelidir. Cumhuriyetin bir yas rejimi olmadığını anlatmalıyız. Yas tutmayı bahane ederek milli bayramların yasaklanması resmi tatil değildir. Repubblica demek anneleri, babaları, gençleri güldürmek demektir. Bütün bu nedenlerden dolayı Atatürk’ün partisinin ikinci sıraya yerleşmesine karşıyım.

AA-20231104-32654944-32654942-CHPNIN_38_OLAGAN_KURULTAYI

“Hiçbir zaman darılmadım! CHP’DE HANÇER YOK”

Kaybedilen seçimlerin ardından hiçbir şey olmamış gibi davranmamaya, bu ağır yenilginin sorumluluğunu dahi üstlenmemeye karşı çıkan biziz.

Hiç kırılmadım! CHP’de hançer yoktur, hançerleyen yoktur.

Tayyip Erdoğan tahıl koridoruyla dünyaya gösteriş yaptı. Bize bunu anlatacak bir başkan yoktu. Teknofest’e tüm gençler ilgi gösterirken, tüm Türkiye İHA ve İHA’yı konuşurken bizim savunma sektöründe bir uzmanımız yoktu.

Her biri bizim kadar aydın, bizim kadar çalışkan, bizim kadar bilgili, kendi bölgesini hepimizden daha iyi bilen delegelerin karar alma süreçlerine katkı sağlaması son derece önemli. Bu delegeyi 6 ayda bir Ankara’ya davet edip 3 ve 4 gün boyunca ülkenin önemli meselelerini konuşacağız. Ben bu ülkeye, gerekirse gruplara ayrılacağımız, bu ülkeyi bu parti yönetecek diyeceğimiz bir partinin sözünü veriyorum.

Dijital demokratik katılımla ilgili iyi haberler var. Dijital demokratik katılım, üyelerimiz politikaların neler olduğunu, sahadaki durumun nasıl olduğunu telefonlarındaki uygulama üzerinden görebilecek.

“TAYYİP ERDOĞAN’I GERİDE BIRAKACAK BİR LİDER SEÇİN”

Tayyip Erdoğan’ı geride bırakacak bir lider seçmenizi öneririm.

Bu gösterinin neden yapıldığı, hangi amaçla düzenlendiği ve sorunun nasıl anlatıldığı önemlidir. Ülkede her gece fiyat artış çılgınlığı olacak, bir ayda her şey yüzde 200-300 artacak, gidip 2 milyon kişiyle hayat pahalılığına karşı gösteri yapacaksınız. Bakalım AKP ve MHP’liler onun arkasında mı güçleniyor yoksa sizin arkanızda mı?

Sokaklardan korkmayacak, meydanlardan korkmayacak barışçıl gösterilerin teminatı olan CHP’nin toplumun tepkilerinin örgütlenmesine katkı sağlayacağının sözünü veriyorum.

Değerli delegeler, sona yaklaşırken tüm teşkilatımızı gezdiğimizde gördüğümüz bir şey var. Örgüt maddi ve manevi olarak yalnız bırakılıyor. Partinin aldığı nakdi yardımın bir kısmının kuruluşlara gönderilmesi gerekiyor. 2014’ten bu yana gönderilen para hala aynı. Halen aynı miktar kuruluşa gönderilmektedir. Önümüzdeki hafta başkanlığımda bu durumu düzelteceğiz. Alınan tutarın 9 katı kuruluşlara gönderilecek. Ayrıca bugüne kadar 81 ilde, 367 ilçe başkanının bulunduğu sayısız ilçede bulundum. Tahminime göre 320 ilçeye gittim. Tekrar yapacağım. Şehrinize geldiğimde işime başlamadan önce ilçe başkanı ve il başkanından birer çay içeceğim, iş çıkışı yorgunluk için kahve içeceğim.

AA-20231104-32654944-32654943-CHPNIN_38_OLAGAN_KURULTAYI

Şeref ve şeref sözü; Bundan sonra karar otoriteye aittir. Ön seçimleri güvence altına alan bir lider olacağım. Üstelik bu birincilin birçok düşmanı var. En kötü ön seçimler merkez seçimlerden daha iyidir.

Sağcı danışmanların sağlam il ve ilçe liderlerinin ofisleri olacak.

“SOKAK CHP’DE DEVRİM İSTİYOR”

Sokaklar birleşik üretimde devrim istiyor. Bunun için desteğinizi rica ediyoruz. CHP iyi insanların, dürüst insanların siyasi yoludur. Yol cümleden büyüktür. Hiçbirimizin kibrimizden, egomuzdan, hırsımızdan dolayı kendimizi üstün görmeye hakkı yoktur. Yol cümleden büyüktür. Yol sözlerimizden daha büyüktür.

Sadık olduğunu söyleyenlere şunu söyleyeyim. Özgür ilkokul öğretmeni Özel (86) hayatta. Onu ilk eczane muayenehanesine götüren ve önünü açan Nükhet Abla’nın gözü televizyona ve hayata dikilmiştir. Özgür Özel’in sadakatini bu isimlere sorabilirsiniz.

39 mebus atanırken biz yoktuk, Oğuz Kağan Salıcı oradaydı. Gizli protokol hazırlanırken biz orada değildik, danışmanınız oradaydı, hâlâ yanınızda. Sayın Başkanım elbette yanılmışız ama gerçek şu ki arkadaşlarımız değişim bizden başlayacak diyor. Benim listelerimde parti meclisinde geçirdiği dönemden insanlar olmayacak, kendi kendini örgütleyecek gençler olacak. Söz veriyoruz.

Kalkın ve partiyi başlatın. Ayağa kalkın ve ülkeyi ayağa kaldırın. Senden güç alıyorum, sana güç veriyorum. İyi ki varsınız, iyi ki CHP var. “Biz başaracağız, onlar kaybedecek.”

Özgür Özel’in açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

“Ben parti meclisinde beni eleştiren kimsenin sözünü kesmiyorum, dinliyorum. Keşke burada söylediklerini yüzüme söyleseydi, uzun süredir birlikte çalışıyoruz.

Türkiye teknolojik devrimi yakalamalı. Dünyanın en önemli üniversiteleriyle tanıştım. Bu sebeplerden dolayı İngiltere’deki yapay zeka merkezlerini ziyaret ettim ve bu ülkeye gittim. Bunu defalarca söyledim. Bunlar hâlâ siyasi bir mesele ise bunları değiştiremezler, dönüştüremezler.

Madem %40’ını göndermedik, neden hepiniz elinizi kaldırıp mali rapora “evet” dediniz? Partimiz her yönüyle kontrol altında. Eleştiri için teşekkürler ama eleştirinin kendi içinde tutarlı olması gerekiyor. Zaten hayatımın geri kalanında başkanlık görevini üstlenmeyeceğimi söyledim. Güçlü bir Sosyal Demokrat gördüğümde teslim olacağımı söyledim.

Sen seç. Bu partinin örgütlerini seçecek. Ayrıca devir teslim töreni de düzenleyeceğiz. Başkanı siz belirlersiniz. Özgür kardeşimizi seviyoruz. Keşke parti meclisinde bu eleştirileri dile getirselerdi, ben de dinleseydim. Burada evet diyeceksiniz, orada hayır diyeceksiniz. Genel başkanlar için çifte standart yoktur. bu meselenin düğüm noktası. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Akla, mantığa ve güzelliğe inanıyorum. Her kuruşun hesabını vermeye hazırız. Ve bunu birlikte vereceğiz. Herkese kalbimin derinliklerinden teşekkür ediyorum. Teşekkür ederim teşekkür ederim.”

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Milli Savunma Bakanlığı acı haberi açıkladı: 1 asker şehit olduMilli Savunma Bakanlığı acı haberi açıkladı: 1 asker şehit oldu
Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması Erdoğan’dan “elektrikli araç pazarı” açıklaması
Alevler mahalleye doğru ilerliyor!  Bir köy boşaltıldı Alevler mahalleye doğru ilerliyor! Bir köy boşaltıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber