Cuma, Eylül 20

Ordu’nun Korgan yaylasında başlatılan sondaj çalışmasına vatandaşlar tepki gösterdi, çalışmalar durduruldu – Son Dakika Türkiye Haberleri

Ordu Mera Valiliği Meclisi, Taşzemin İnşaat Madencilik Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin Ordu’da başlattığı sondaja daha önce olumsuz karar vermişti. Şirketin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na talebi üzerine yeniden toplanan Mera Meclisi, bu kez sondaj ve yol çalışmalarının onaylanmasına karar verdi. Bu kararın ardından Ordu Çevre Derneği, Otlatma Kurulu’nun ikinci kararının iptali için Ordu İdare Mahkemesi’nde yürütmenin durdurulması davası açtı.

ŞİRKET HÜKÜMET KARARI SONRA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Ordu Valilik Meclisi’nin otlatma alanıyla ilgili ikinci kararının ardından şirket, yaylalara sondaj aracı zorunluluğu getirerek çalışmalara başladı. Yerel halk, madencilik çalışmalarının başlamasıyla birlikte Çobantepe, Taşkesiği, Kabatuzla, Keçiören, Korgan’a bağlı Adatepe yaylaları ile Aybastı ilçesine bağlı Perşembe yaylasının zarar göreceğini öne sürerek çalışmalara tepki gösterdi.

ŞİRKET YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞEN VATANDAŞLAR ÇALIŞMALARI KESİNTİYE UĞRADI

Meraların kullanılamaz hale geleceğini, hayvancılığın olumsuz etkileneceğini ve madencilik çalışmaları nedeniyle suların kirleneceğini belirten Korgan Aybastı Yaylaları platformu, perşembe günü Aybastı Yaylası’nda toplanıp bölgeye giderek sondaj çalışmalarının iptal edilmesi çağrısında bulundu. işin yapıldığı yer. İtirazın ardından Korgan Aybastı Yaylalar platformu, Ordu çevre derneği, Türkiye ormancılar derneği temsilciliği, Ordu sağlıklı yaşam ve eğitim derneği, Korgan Muhtarlar derneği, DİSK Emekli Sen temsilcileri, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Kabataş Belediye Başkanı Bülent Güney, Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan. Perşembe günü yaylada partiler, dernek temsilcileri, Korganlılar ve Aybaşlılar bir araya geldi.

Yaklaşık 400 kişinin sondaj alanına giderek milletvekilleri, belediye başkanları ve platform temsilcilerinin müdahalelerine tepki göstermesi üzerine çalışmalara ara verildi. Platform sözcüleri, her gün iş olup olmadığını kontrol edeceklerini, iş varsa daha kalabalık gelerek çalışmayı engelleyeceklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş