Cumartesi, Eylül 21

Rus esaretindeki 10 Ukraynalı serbest bırakıldı

Zelenskiy, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Tüm zorluklara rağmen 10 kişiyi daha Rus esaretinden kurtarmayı başardık.” dedi.

Zelenskiy, tutukluların serbest bırakılmasına yardımcı olanlara teşekkür ederek, tüm tutuklular serbest bırakılıncaya kadar çalışacağını söyledi.

Rusya ile Ukrayna arasında yapılan takasın ardından serbest bırakılanlar arasında Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Neriman Celal de yer aldı.

Celal, 2021 yılında Kırım’da Rus güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı. Rus istihbaratı, 23 Ağustos 2021’de Akmescit’e bağlı Anğara köyünde sabotaj eylemi gerçekleştirildiğini belirterek, eylemin Milli Eğitim Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü tarafından düzenlendiğini söyledi. Ukrayna ve Kırım Tatar Milli Meclisinin Savunması. Rusya’nın istihbarat operasyonları sonucunda KTMM Başkan Yardımcısı Celal tutuklandı.

Rusya Dnipro şehrine saldırdı

Ukrayna İçişleri Bakanı İgor Klimenko, Rusya’nın akşam saatlerinde Dnipro kentine füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Klimenko, sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklamada, Rus ordusunun Dnipro’daki bir gökdelene füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Klimenko, akşam saatlerinde düzenlenen saldırıda 1 kişinin öldüğünü, 5 kişinin de yaralandığını belirterek, “Maalesef daha fazla mağdur olabilir.” dedi.

Zelenskiy hava savunma sistemi konusunda yardım istedi

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Dnipro’ya yönelik saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dnipro’da bir Rus füzesi bir eve çarptı. Dört katı çöktü.” ilan etti.

Hava savunma sistemlerinin temini konusunda müttefiklerine bir kez daha destek çağrısında bulunan Zelenskiy, Rus saldırılarını durdurmanın ancak yeterli savunma sistemleriyle mümkün olacağını kaydetti.

Dnipro’da saldırıya uğrayan binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Rusya: Donetsk bölgesindeki Razdolovka yerleşimini ele geçirdik

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesindeki Razdolovka yerleşim yerinin Rus ordusunun kontrolüne alındığını bildirdi.

Bakanlığın açıklamasında Rus ordusunun 22-28 Haziran tarihleri ​​arasında Rusya-Ukrayna savaşındaki faaliyetlerine ilişkin bilgiler yer alıyor.

Açıklamada, son günlerde Ukrayna’daki askeri unsurlara yönelik yüksek hassasiyetli silahlar ve insansız hava araçlarıyla (İHA) 17 saldırı gerçekleştirildiği, bu saldırıların elektrik tesisleri, askeri havaalanı altyapısı, lojistik merkezlerini hedef aldığı belirtildi. askerler ve yabancı paralı askerler vuruldu.

Notta, “Güney Kuvvetler Grubunun birlikleri, aktif eylemlerinin bir sonucu olarak Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Razdolovka yerleşimini kurtardı ve avantajlı konumlar elde etti” deniyordu. Açıklamaya yer verildi.

Açıklamada, geçtiğimiz hafta Ukrayna ordusuna ait “Mig-29” tipi 2 savaş uçağı ile 589 İHA’nın düşürüldüğü ve 56 Ukrayna askerinin teslim olduğu belirtildi.

Açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:

“Askeri harekatın başlangıcından bugüne 615 uçak, 276 helikopter, 26 bin 777 İHA, 533 hava savunma füze sistemi, 16 bin 446 tank ve zırhlı araç, 1357 çok namlulu roketatar, 11 bin 20 obüs ve havan ile 23 bin 49 ordusu Ukraynaca “Özel askeri araç imha edildi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş