Salı, Ekim 22

SON DAKİKA | Fırtına ve sel can aldı! AFAD duyurdu, Konya ve Sinop’tan acı haberler peş peşe geldi

Son haber: Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından 76 ili etkileyen olumsuz hava koşulları nedeniyle Sinop ve Konya’da 2 kişi hayatını kaybetti, Ankara’da ise 4 asker yaralandı. Konuyla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından sosyal medyadan yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün ülkemiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda sel, su baskını, çatı uçması ve yapı çökmesi yaşandı.

Meteoroloji’den alınan bilgiler ve yapılan değerlendirmeler sonucunda 47 ilde turuncu, 29 ilde ise sarı alarm verildi; Valilik, Kaymakamlık ve AFAD İl Müdürlükleri tarafından vatandaşlarımıza uyarı mesajı gönderildi.

Yağmur uyarısı yapılan illerimizden şu ana kadar 1492 ihbar geldi ve ekiplerimizin müdahale çalışmaları aralıksız devam ediyor. Söz konusu bildirimler; Bunların 440’ı İzmirli, 345’i Antalyalı ve 146’sı İstanbulluydu.

Fırtına nedeniyle Sinop’un Erfelek ilçesinde bir binada yapısal çökme meydana gelirken, bir vatandaşımız da enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Ankara Şereflikoçhisar’daki askeri kışlada fırtına nedeniyle camların düşmesi sonucu 4 askerimiz yaralandı.

Konya ilimizde şiddetli yağıştan korunmak için 5 vatandaşımız ahıra girerken çökme meydana geldi, 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 4 vatandaşımız ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

KONYA2

Giresun’da çatının çökmesi sonucu 2 vatandaşımız yaralandı.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili kurumlarımızla birlikte; 918 kişi ve 174 araç katıldı.

KONYA

Yürütülen çalışmalar sonucunda 16 ilde 198 vatandaş kurtarıldı.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz; Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. “

HALA

Keşfetmek

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Fırtınaya dayanamadı!  Bu şekilde piyasaya sürüldüFırtınaya dayanamadı! Bu şekilde piyasaya sürüldü
Adana'da aynı noktada borunun ikinci kez patlaması sonucu sokaklar nehre dönüştü.Adana’da aynı noktada borunun ikinci kez patlaması sonucu sokaklar nehre dönüştü.
Yarın İstanbul'da okullar tatil olacak mı?Yarın İstanbul’da okullar tatil olacak mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber