Cuma, Eylül 20

SPK’dan “Mehmet Şimşek” Açıklaması – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Sermaye Piyasası Kurulu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kurulumuz, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda gerçekleştirilen işlemleri gerçek zamanlı olarak takip etmektedir. Gerçek ve tüzel kişilerin piyasayı bozucu eylemlerine karşı kontrol mekanizması sürekli çalışmaktadır.

Haftanın son iş gününde, Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet ŞİMŞEK’in sosyal medya kanallarında asılsız istifa haberleriyle borsa yatırımcılarını aldatarak zarara uğratan sosyal medya hesapları hakkında gerekli soruşturma başlatıldı.

Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107’nci maddesinde; “Piyasa Dolandırıcılığı” başlıklı 6362 sayılı Kanun, işleme dayalı piyasa dolandırıcılığı ve bilgiye dayalı piyasa dolandırıcılığı suçlarını düzenliyor. Anılan mevzuat uyarınca “fiyatlar, fiyat değişimleri, teklif ve sermaye talebi hakkında yanlış veya yanıltıcı izlenim yaratacak şekilde alım satım yapanlar, emir verenler, emirleri iptal edenler, emirleri değiştirenler veya hesap hareketleri yapanlar” piyasa araçları” ve “alış veya satış yapan, emir veren, emir iptal eden, emir değiştiren veya hesap hareketleri yapanlar” Yanlış, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti yaratan, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan veya bunları yayan kişiler. yatırımcıların değerlerini veya kararlarını etkilemek ve bu şekilde avantaj elde etmek amacıyla 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacak. “Cezalandırılacağı” belirlendi.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Kurulumuzdan; Fiyat ve miktarlarda olağandışı hareketlere neden olan bu kasıtlı ve yanıltıcı haberleri yayanlarla, bu haberi yayan kişiler hakkında derhal gerekli yasal işlem/soruşturma başlatılmıştır.

“Kurulumuzdan veya resmi otoritelerden gelmeyen, yatırımcıları yanıltıcı olan sosyal medya haberlerine itibar edilmemesi önemle rica olunur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş