Cumartesi, Eylül 21

Suavi kimdir, kaç yaşında, nereden geliyor? Suavi şarkıları nelerdir? – En son hayat haberleri

19 Ağustos’ta İstanbul Beykoz’da “Dünya Beykozlular Günü” nedeniyle özel bir kutlama düzenlendi. Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği kutlamada sanatçı tatlı o da sahneye çıktı. Suavi’nin konseri sırasında bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunuldu. Grup, “Beykoz’da terörist istemiyoruz” sloganı attı. Peki Suavi kimdir, kaç yaşında, nereden geliyor? Suavi şarkıları nelerdir?

SUAVİ KİMDİR?

Memur bir baba ve ev hanımı bir annenin dört çocuğundan biri olan Suavi, 1950 yılında Kırıkkale’de doğdu. Kırıkkale’de Meçhuller grubunu kurarak aktif müzik hayatına başladı. 1968-1972 yılları arasında üniversite öğrencisi iken Ankara’daki gece kulüplerinde çeşitli grup ve müzisyenlerle çalıp şarkı söyledi. Okul masraflarını bu şekilde karşılayan Suavi, aynı yıllarda kendi şarkılarını ve kendi grubunu kurmaya başladı.

ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra orkestralarda davul ve gitar çaldı, uzun yıllar solistlik yaptı. İstanbul Beyaz Güvercin Yarışması’nda İki Gözüm İki Çeşme şarkısıyla ikinci oldu. Suavi, 1994 yılında “Kingfisher” adlı çalışmasıyla TRT’de düzenlenen Altın Anten yarışmasını kazanarak, Kazakistan’ın Almatı kentinde 24 ülkenin katıldığı Asya’nın Sesi yarışmasında Türkiye’yi temsil etme hakkını elde etti. Yarışmada beş yıldır jüri tarafından kimsenin almadığı ve birincisinden üstün sayılabilecek “Grand Prix” ödülünü aldı ancak bunun ülke medyasında pek yeri yoktu. 1997 yılında Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda De Lan adlı şarkısıyla profesyonel kategoride en iyi besteci ve en iyi profesyonel icracı seçildi. Nâzım Hikmet, Ahmed Arif, Hasan Hüseyin Korkmazgil gibi önemli isimlerin şiirlerini besteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş