Salı, Ekim 22

Suda tespit edilen siyanür oranını rakamla açıkladı! Maden ocağı için bakanlıklardan peş peşe iki kritik karar

Türkiye, Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen heyelanı ve bölgedeki maden sahasında yer altında mahsur kalan 9 işçiyi anlatıyor. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Sonunda bakanlıklar çok önemli kararlar aldı ve siyanür riskinin olup olmadığını açıkladı.

ÜRETİM FAALİYETLERİ DURDURULDU

İliç madeninin izinli sahasındaki üretim faaliyetleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından doğrudan durduruldu. Kararın gerekçesi, heyelan olayının ardından dağdaki mevcut durumun işletme güvenliği açısından tehlike oluşturmasıdır.

d6b89b52-3836-4886-8e02-6e8564b4ea0a

ÇEVRE İZİN VE LİSANS BELGESİ İPTAL EDİLDİ

Madenin çevre izni ve lisans belgesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edildi. Kararın gerekçesi olarak; Heyelan olayının ardından linç alanında bulunan malzemenin Sabırlı Deresi ve taş ocağı alanına doğru akarak ruhsat koşullarının kaldırılmasına neden olduğunun tespit edilmesi üzerine madenin çevre izin ve ruhsat belgesinin iptal edildiği kaydedildi.

SUDA SİYANÜR TESPİT EDİLİR Mİ?

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Denetim Daire Başkanı Barış Ecevit Akgün, maden ocağının bulunduğu maden sahasında yapılan son ölçümlerde su ve toprak analizlerinde herhangi bir olumsuz etkiye rastlanmadığını bildirdi. heyelan meydana geldi. Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana geldi.
Akgün, maden sahasındaki Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın meydana gelmesinden bu yana bölgeye mobil araç ve inceleme ekipleri gönderdiğini söyledi. Sahada su, toprak ve hava kalitesine ilişkin izleme çalışmaları yürüttüklerini anlatan Akgün, şöyle konuştu: “Sahada yaptığımız incelemelerde su ve toprak örnekleri alacağımız 9 alan belirledik. Bu çalışma sırasında 9 alan belirledik. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden hocalarımızla da alanı araştırıp eklemek istedikleri noktaları takip ettik.” Bunu da puanlarımıza ekledik” dedi.

e65e5de3-ea41-4b4d-965a-8d412eeabf45

“1000’DE 1’İN ALTINDA”

Akgün, şunları kaydetti: “Şu ana kadar yaptığımız analizlerde siyanürü 0,01 mg/L olarak cihazın ölçebileceği en düşük değer olan tespit limitinin altında bulduk. Daha önce yaptığımız analizlerde ise siyanürün 0,01 mg/L olduğunu gördük. yüzey akışı olan iki bölge. Bu bölgelerde su akışı vardı. Alınan önlemlerle baraj yapılarak menfez kapatılarak bu bölgedeki akış engellendi. Bu nedenle dün ve bugün yapılan kontrollerde gördük ki; Bu iki noktada akış kesildi. Sudaki siyanürün 0,1 mg/l olan sınır değeri artık 0,01’in bile altına düştü. “Cihazın ölçüm kapasitesinin tespit edemediği minimum değerler. Şimdi belki de sıfır olduğunu görebiliyoruz.”

(İHA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Son dakika |  Adını 31 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi oy pusulasına ekledi!  Anavatan Partisi'nin İstanbul adayı belli olduSon dakika | Adını 31 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi oy pusulasına ekledi! Anavatan Partisi’nin İstanbul adayı belli oldu
Hayatın pazarı!  Kardeşiyle yaptığı paylaşımları görünce otobüs durağına ulaştı.Hayatın pazarı! Kardeşiyle yaptığı paylaşımları görünce otobüs durağına ulaştı.
Kuzey Irak'ta 6 terörist etkisiz hale getirildiKuzey Irak’ta 6 terörist etkisiz hale getirildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber