Cuma, Eylül 20

Tarihi ziyarette imzalar atıldı! Putin’le Kim’den dünyaya gözdağı niteliğinde anlaşma… Kuzey Kore’den çarpıcı görüntüler

Rusya Devlet Başkanı Putin’in 24 yıl aradan sonra Kuzey Kore’ye dönmesi doğal olarak kamuoyunun ilgisinin yoğun olmasını sağladı. Dünyanın konuşulduğu toplantıda kameraların çektiği görüntüler de sansasyon yarattı. Putin’den Kim’e davet de geldi.

Putin, dün gece davet üzerine geldiği Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ile temaslara başladı. Putin, bu sabah Kim II-Sung Meydanı’nda Kuzey Kore halkını resmi törenle selamladı.

hejqwkeqw

Meydanda Putin’in fotoğrafları asılıyken, iki lider halkı selamlamak için düzenlenen törende üstü açık araçla geçit törenini izledi.

2024-06-19T073351Z_756392012_RC26E8AQM5SU_RTRMADP_3_KUZEY KORE-RUSYA

PYONGYANG’DA BULUŞTULAR

Törenin ardından iki liderin heyetlerle birlikte toplantıya katıldığını lütfen unutmayın. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Putin, Rusya ile Kuzey Kore arasındaki ilişkilere değinerek, şunları söyledi: “Rusya ile Kuzey Kore, yıllardır sağlam bir dostluk ve iyi komşuluk ilişkileriyle birbirine bağlı. Ülkelerimiz arasındaki etkileşim temeline dayanıyor. eşitlik ve birbirlerinin çıkarlarına karşılıklı saygı ilkeleri.” Dedi.

AA-20240618-34915521-34915511-RUSSIA_STATE_PRESIDENT_PUTIN_24_YIL_SONRA_ILK_RESMI_ZİYARET_ICIN_NORTH_KOREYE_CELDI

Putin şunları söyledi: “Ukrayna meselesi de dahil olmak üzere Rusya politikasına tutarlı ve sarsılmaz desteğinizi takdir ediyoruz. Burada ABD ve müttefiklerinin yıllardır Rusya’ya dayatmaya çalıştığı hegemonik ve yayılmacı politikaya karşı mücadelemizi kastediyorum.” dedi.

İki ülke arasındaki ilişkileri genişletecek bir belgenin hazırlandığını belirten Putin, Kim’le görüşmenin verimli geçmesini umduğunu ifade etti.

MOSKOVA’YA KİM DAVETİ

Putin, Kuzey Kore lideri Kim’i Moskova’ya davet etti.

2024-06-19T073251Z_457854278_RC27E8A66DSP_RTRMADP_3_KUZEY KORE-RUSYA

“RUSYA İLE STRATEJİK İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un da ​​Putin’le görüşmesinin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler maksimum gelişme dönemine girmiştir ve stratejik öneme sahiptir. Ülkelerimiz arasındaki ilişkiler büyük gelişme dönemine girmiştir. ve geçen yüzyılın Kore-Sovyet ilişkileri dönemiyle bile kıyaslanamaz bir refah.” bilgisini paylaştı.

AA-20240618-34915521-34915512-RUSSIA_STATE_PRESIDENT_PUTIN_24_YIL_SONRA_ILK_RESMI_ZİYARET_ICIN_NORTH_KOREYE_CELDI

Rusya’nın dış politikasına desteğini ifade eden Kim, şunları söyledi: “Kuzey Kore hükümeti, güçlü Rusya Federasyonu’nun dünyadaki stratejik istikrar ve dengeyi korumadaki önemli misyonunu ve rolünü takdir ediyor ve hükümet, ordu ve Rus halkı, onları korumaya kararlıdır. Rusya’nın dış politikası, güvenlik çıkarları ve toprak bütünlüğü.” “Bu amaçla Ukrayna’da özel askeri operasyonun uygulanmasını destekliyoruz” dedi.

Dünyadaki durumun değiştiğini ve giderek zorlaştığını belirten Kim, “Bu durumda Rusya ve Rus yönetimiyle stratejik bağımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Rusya’nın politikalarına da tamamen koşulsuz destek vereceğiz” dedi. Sözlerini söyledi.

AA-20240618-34915521-34915517-RUSSIA_STATE_PRESIDENT_PUTIN_24_YIL_SONRA_ILK_RESMI_ZİYARET_ICIN_NORTH_KOREYE_CELDI

RUSYA İLE K.KORE ARASINDA KRİTİK ANLAŞMA

İki ülke arasında stratejik anlaşma imzalandı. Rus devlet ajansı TASS’ın aktardığına göre Putin, “Anlaşma aynı zamanda taraflardan birine yönelik bir saldırı durumunda karşılıklı yardımlaşmayı da öngörüyor” dedi.

(AA-DHA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Foça'da tatilci kalabalığı!  Sahiller kalabalıkFoça’da tatilci kalabalığı! Sahiller kalabalık
13 yıldır babaydı ama çocukların kendisinden olmadığını keşfetti!13 yıldır babaydı ama çocukların kendisinden olmadığını keşfetti!
Küçük kız hayatının kabusunu Salda Gölü'nün ortasında yaşadıKüçük kız hayatının kabusunu Salda Gölü’nün ortasında yaşadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş