Cumartesi, Eylül 21

TEKAR Vakfı Kurucusu Demirer: “Sözde soykırım suçlamasını reddediyoruz” – Son Dakika Türkiye Haberleri

Sözde Ermeni Soykırımı meselesine, daha önce denenip uluslararası kamuoyunu ikna edemeyen savunma argümanlarına farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan Türk-Ermeni Sorununu Araştırma Vakfı (TEKAR), 2022 yılında kuruldu. Mehmet Arif Demirer Vakfın kurucusu, çalışmalarını Cumhuriyet’e anlattı. Demirer, “Sözde Ermeni Soykırımı iddiasını yalanlayan, yıllardır gizlenen, unutulan yazılı kaynakları gün yüzüne çıkardık” dedi. Demirer, bu faaliyet kapsamında vakfın bugüne kadar 9 kitap, 4 araştırma raporu, çok sayıda broşür ve dergi yayımladığını söyledi. Bu yayınların önemli eserlerinden örnekler veren Demirer, 1919-1920 yılları arasında Ermenistan başbakanı olan Aleksander Hatisyan’ın kitabının vakıf imkanlarıyla Türkçe olarak basıldığını söyledi. Demirer, yayınlarda ABD diplomatik misyonunun gizli yazışmalarının da yer aldığını belirtti.

“1,5 MİLYON ERMENİ’NİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI TAMAMEN YALANDIR”

Demirer, “TEKAR Vakfı’nın sözde soykırım meselesine yaklaşımı hayatta olanlarla ilgilidir.” Demirer, bu bağlamda, “ABD başkanları ve onları takip eden bazı ülkelerin parlamentoları, sözde soykırım iddiasını 1,5 milyon Ermeni’nin öldürüldüğü iddiasına dayandırıyor. Bu konuşmaya sebep olan olay ise, 1915 yılında İngiliz ve Ruslarla varılan ve Osmanlı ordusunun sırtından vurulan Ermenileri Halep ve Şam civarına göndererek iskân eden “Tehcir ve Geçici İskân Kanunu” idi. Osmanlı sınırları. “Bu olayda 1,5 milyon Ermeni’nin öldürüldüğü iddiası tamamen yalandır” dedi. 1915 öncesi Ermeni nüfusunu 1915 sonrası yaşayan nüfusla karşılaştıran, çeşitli yabancı yazarların eserlerinden örnekler veren Demirer, şöyle konuştu: “Yabancı kaynaklara dayanarak yapılan araştırma sonucunda Osmanlı Ermeni nüfusunun daha önce de olduğu biliniyor. 1915’te ortalama 1,6 milyondu. Yine tamamen yabancı kaynaklara dayanılarak 1915’ten sonra hayatta olan Osmanlı Ermenilerinin nüfusunun 1 milyon 586 bin olduğu kanıtlandı. “Nüfusu 1 milyon 586 bin olan Ermeni nüfusu nasıl soykırım olabilir?” Sözde soykırımdan (1915) önce ortalama 1,5-1,6 milyon olan bu canlı, 1915’ten sonra hayatta mıydı?” dedi.

“ERKEK OLARAK OLMAZSA CEZA ÖNGÖRÜLEBİLİR”

Yapılan çalışmaların ardından yapılması gerekenleri anlatan Demirer, şunları söyledi: “Yasaya göre bir cinayette mağdur yoksa ceza verilemez. Bu noktada inisiyatifi geliştirmek gerekli hale geldi. TEKAR Vakfı’nın bu kararıyla soykırımın ihbarının tarihe gömülmesi mümkün. “Bu konuda Amerika’da, dünyada ve Ermenistan’da kamuoyu oluşturarak Ermeni diasporasını etkileyebilirsiniz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş