Salı, Ekim 22

TÜGVA’ya yurt yapılsın diye verilmişti, çürümeye terk edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğluX hesabında bir gönderi paylaştı.

İmamoğlu, paylaşımında şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kamu vergileriyle satın aldığı bina belli bir vakfa devrediliyor, bundan sonrasını dikkatle izleyin. Biz bu zihniyetle İstanbul’u ele geçirdik ve 16 milyonluk İstanbul’u o şer zihniyetinden korumaya devam edeceğiz.“dedi.

Vatan olarak verildi, çürümeye terk edildi

İBB Emlak Şube Müdürü, konuyla ilgili çürümeye terk edilen binanın önünde açıklama yaptı. Güler çivi Şunları ifade etti:

“Burası 2018 yılındaki kamulaştırma nedeniyle İBB’nin mülkiyetine geçmiş bir yer. Kamulaştırmanın ardından İBB Meclisi buranın Türkiye Gençlik Vakfı’na tahsisine karar verdi. Belediyenin aldığı kararla bu karar TÜGVA’ya devredildi.” 12.12.2018 tarihli konsey.

Mülk Yönetimi anket birimi tarafından yapılan anketin “boş ve kullanılamaz” olduğu belirlendi. Yönetimimiz ayrıca etkilenen vakfa, ödülün amaçları doğrultusunda uygun olmayan bir işlem yapıldığını ve ödülün iptal edileceğini bildiren bir bildirim gönderdi. Vakıf pandemi koşullarını gerekçe göstererek restorasyona başlayacağını bildirdi. Çevre esnafı ve vatandaşların endişe verici bir şekilde kullanımının devam ettiğini bildirmeleri üzerine hem bu konuyla ilgili vakfa uyarıda bulunmakla kalmadık, aynı zamanda Nisan 2022’de bu tahsisin Meclis’te görüşülerek iptal edilmesi talebini de Meclis’e sunduk. O tarihten bu yana bu talep Meclis’te sonuçlanmadı, bekliyoruz.

İBB Meclisi’nden 2018 yılında vakfa yapılan tahsisin iptal edilmesini ve buranın İBB’nin tasarrufuna iade edilmesini talep ediyoruz. “

Ayrıca yerel halk, yarısı tarihi eser olarak nitelendirilen binanın dönüştürülmesini isterken, tüccarlar ise binanın çatısının uçtuğunu, yangın çıktığını ve çökme tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber