Pazartesi, Eylül 16

Türksat 6A’ya geri sayım! Fırlatma için kapsüle yerleştirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın fırlatılışına ilişkin hazırlıkları X sosyal medya hesabından paylaştı.

Uraloğlu, “İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A kapsül içerisine yerleştirildi. SpaceX’in Falcon 9 roketiyle uzay yolculuğu başlıyor.” dedi.

Türk mühendisler tarafından üretilen Türksat 6A uydusunun bu gece Türkiye saatiyle 00:20’de Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral uzay istasyonundan uzaya fırlatılması bekleniyor.

AA-20240708-35090851-35090848-TURKSAT_6A_FIRLATMA_ONCESI_KAPSULE_YERLESTIRILDI

YÖRÜNGEYE ÇIKTIKTAN SONRA İLK SİNYALLERİNİ VERECEK

4,2 ton fırlatma kütlesi ve 8,4 kilowatt faydalı yüke sahip Türksat 6A, Türkiye, Avrupa ve Güney Asya’da geniş bir coğrafyada hizmet vermeye başlayacak. Önceki uydulardan farklı olarak Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeleri kapsayacak olan 6A, hizmet verilen nüfus kapasitesini 3,5 milyardan 5 milyara çıkaracak.

Saat 00.20’de uzaya fırlatılacak olan 6A, fırlatılışının 70. dakikasından sonra geçici yörüngesine yerleşerek ilk sinyalleri verecek. Daha sonra bir ay sürecek yolculuğa çıkacak olan Türksat 6A, dünyaya 35 bin 786 kilometre uzaklıkta sabitlenecek. (AA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Türksat 6A'ya geri sayım!  Fırlatma için kapsüle yerleştirildiTürksat 6A’ya geri sayım! Fırlatma için kapsüle yerleştirildi
Song'un Kadıköy'deki cinayet davasında sanığa verilen ceza açıklandı!Song’un Kadıköy’deki cinayet davasında sanığa verilen ceza açıklandı!
Konfederasyonlar asgari ücrete ilişkin açıklama yapacak!Konfederasyonlar asgari ücrete ilişkin açıklama yapacak!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom