Pazartesi, Eylül 16

Yılın ilk altı ayında hayat dışı ödemeler yüzde 66 arttı: “hasar” 141 milyar TL oldu – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Sigorta sektörünün ilk altı aylık teknik sonuçları hayat dışı sektörde sorunların yaşandığını gösteriyor.

Türk Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre, Ocak-Haziran 2024 döneminde hayat dışı branşta hasar tazminatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66 artarak 141,2 milyar liraya ulaşırken, teknik kâr da 141,2 milyar liraya ulaştı. yüzde 66,9 artarak 39,2 milyar liraya ulaştı. Aynı zamanda teknik kar/zarar oranı da kısmen kötüleşerek %27’den %23,1’e düştü. Bu oran 2024 yılı ilk çeyreğinde %25,8 olarak gerçekleşti. Hayat dışı branşın önemli alt dalları itibarıyla öne çıkan detaylar şöyle:

Bu durumda ayrıca, hasarlara karşı en büyük sigorta dalı olan cebri trafik sigortası kapsamında hasar tazminatı ilk altı ayda yüzde 110,6 artışla 46 milyar liraya, teknik hasarlar ise yüzde 76 artışla 10,1 milyar liraya yükseldi. Liret. . Teknik kar/zarar oranı -%22’dir. Geçen yıl bu oran %-23,9’du.

‘KREDİ VERENLERE’ DİKKAT EDİN

Bir diğer otomotiv branşı olan kaskoda ise hasar tazminatı yüzde 96 artışla 25,2 milyar liraya yükseldi. Ancak teknik kâr %2,9 düşüşle 14,9 milyara geriledi. Böylece teknik kar/zarar oranı %59,6’dan %34,8’e düştü. Otomobil sigortası sektöründeki fiyat rekabetinin teknik sonuçları etkilediği görülüyor.

Hasar ödemelerinin hızla arttığı sektörlerden biri de sağlık oldu. Bu branşta ödemeler yüzde 126,2 artışla 31,8 milyar liraya yükselirken, teknik kâr da yüzde 46 artışla 7,3 milyar liraya yükseldi. Bu çerçevede teknik kar/zarar oranı %27’den %18,1’e geriledi.

Öte yandan ilk altı ayda yaşanan ilginç gelişmelerden biri de kredi (kredi) sigortasında hasar ödemelerinin yüzde 270 (137,8 milyon TL) artması oldu.

“REKABET ORTAMI MÜŞTERİ LEHİNDE KOŞULLAR YARATTI”

Aon’un 2024 yılının ikinci çeyreğine (Nisan-Haziran) ilişkin “Küresel Sigorta Piyasası Genel Bakış Raporu”na göre, sigorta piyasası büyümeye devam ediyor ve sigortacıların çoğunluğu 2023 yılı için kâr bildiriyor. Ayrıca rapora göre, sermaye reasüransı yeni bir seviyeye ulaştı. 2024 yılının ilk çeyreği sonunda 695 milyar dolarla rekor kırdı.

Aon Türkiye Eşbaşkanı Ferhan Özay, şunları söyledi: “Gelişmeler hem yerel hem de küresel ölçekte önemli fırsatlar sundu. Sigorta sektöründeki büyüme ve rekabet ortamı müşteri açısından da olumlu koşullar yarattı” dedi.

“YÖNETİCİNİN SORUMLULUK SİGORTASI RİSK YÖNETİMİ İÇİN ARAÇ”

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Kıdemli Müdürü Murat Çiftçi, risk yönetimi aracı olarak kabul edilen yönetici sorumluluk sigortasına rağbetin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Son gelişmelerle birlikte yönetici sorumluluk sigortalarında teminat limitleri artırılarak poliçenin kapsamı genişletildi. Özellikle siber riskler, veri güvenliği, vergi muafiyeti ve diğer yeni nesil riskler politikalara dahil edilmiştir. “Bu sigorta şirketlerin uzun vadeli sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom