Salı, Ekim 22

Türklerin de bulunduğu gemi kaçırılmıştı! ABD’den açıklama: ‘Balistik füze fırlattılar’

Aden Körfezi’nde Central Park adlı İsrail gemisi kaçırıldı. Kaptanı ve dördüncü kaptanı Türk olan gemide 22 çok uluslu personelin bulunduğu iddia edildi. Gemi ve personelin 15 saat sonra kurtarıldığı bildirildi. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Aden Körfezi’nde ticari bir gemiyi kaçırmaya çalışan 5 silahlı kişinin yakalandığını duyurdu.

5 SİLAHLI KİŞİ YAKALANDI

CENTCOM, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada

Açıklamada, ABD Donanması’na ait “USS Mason (DDG 87)” isimli destroyerin, Central Park’ın yardım çağrısına yanıt vererek geminin serbest bırakılmasını talep ettiği, 5 silahlı kişinin gemiye binerek küçük bir botla kaçmaya çalıştığı belirtildi. .

Açıklamada, söz konusu silahlı kişilerin USS Mason destroyeri tarafından yakalandığı belirtildi ve Central Park gemisi ile mürettebatının güvende olduğu vurgulandı.

BALİSTİK FÜZE ATTILAR

Açıklamada, saat 01.41 sıralarında Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelerden USS Mason ve Central Park gemileri yönüne 2 adet balistik füze fırlatıldığı, balistik füzelerin ise Yemen’e 10 mil uzaklıktaki Aden Körfezi’ne düştüğü duyuruldu. gemiler.

Kaynak: AA

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Özel uçak iniş sırasında pistten çıktı!  yere sıkışmışÖzel uçak iniş sırasında pistten çıktı! yere sıkışmış
Sigara içmek için arabadan indi ve trajik bir şekilde öldü!  O anlar kameralara yansıdıSigara içmek için arabadan indi ve trajik bir şekilde öldü! O anlar kameralara yansıdı
SON HABERLER |  Bakanlık duyurdu: Terör örgütü PKK/KCK'ye 18 ilde eş zamanlı operasyon!  98 şüpheli tutuklandıSON HABERLER | Bakanlık duyurdu: Terör örgütü PKK/KCK’ye 18 ilde eş zamanlı operasyon! 98 şüpheli tutuklandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber