Salı, Ekim 22

Ali Yerlikaya’dan Süleyman Soylu sorusuna yanıt

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, 8 Kasım’da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda. İçişleri Bakanı Ali YerlikayaGöreve geldiğinden bu yana Süleyman SoyluAynı dönemde artan, personelini “temizlediği” ve suç örgütlerine yönelik operasyon düzenlediği iddialarını gündeme getirerek, “Devirden sonra İçişleri Bakanlığı’ndaki mevcut sayaç sıfırlanmış görünüyor. Sizce İçişleri Bakanlığı’ndaki saat ve sayaç yeniden sıfırlandı mı?” soruyu sordu.

Bakan Ali Yerlikaya, Soylu dönemindeki operasyonlara ilişkin bilgi vererek bu soruya yanıt verdi.

T24 haberine göre Yerlikaya şunları söyledi: “Son beş yılda (2018-2022) meydana gelen toplam 2.102 organize suç olayından 27.186 şüpheli hakkında dava açıldı ve 9.651 şüpheli tutuklandı. Genel olarak görüldüğü gibi devletimizin ilgili tüm kurumlarıyla koordineli olarak organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. “Türk Yüzyılı vizyonumuzun önceliklerinden biri olan ‘barışın kökleşmesi’ hedefi doğrultusunda tüm suç ve suçlulara yönelik operasyonlar kesintisiz olarak devam edecektir.” dedi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın Soylu’nun İçişleri Bakanı olduğu 2021 yılında hazırladığı rapora göre, organize suç örgütlerine yönelik bir yılda toplam 85 operasyon gerçekleştirildi. Organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 2022 yılında 2.703 kişi gözaltına alındı, 840 kişi tutuklandı.

Yerlikaya’nın göreve geldiği 4 ay boyunca 38 suç örgütüne operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 2.874 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 702’si tutuklandı. Bunlardan 594’ü hakkında adli inceleme kararı çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber